Go Back
+ servings
Mucenici de post din aluat cu suc de portocale
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Mucenici de post din aluat cu suc de portocale

Rețeta de mucenici de post din aluat cu suc de portocale. Iată cum se fac mucenicii pufoși, aromați și cu o culoare frumoasă, naturală.
Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
dospire1 hour
Timp total1 hour 50 minutes
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8 mucenici
Calories: 352kcal

Ingrediente

  • 500 g făină tip 000
  • 7 g drojdie instant
  • 90 g zahăr
  • 4 g sare
  • coaja rasă de la o portocală
  • 250 ml suc de portocale
  • 60 ml ulei

în plus

  • 50 ml suc de portocale
  • 50 g miez de nucă măcinat
  • 50 g miere de albine

Mod de preparare

  • Într-un bol încăpător cerneți făina, sarea, adăugați zahărul, coaja de lămâie și drojdia. Începeți să turnați alternativ câte puțin suc de portocale și ulei în timp ce amestecați cu mâna sau cu o spatulă.
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_preparare aluat
  • După ce toată făina este umezită, răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și frământați aproximativ 15 minute, până când aluatul devine fin și omogen și nu se mai lipește de mâini.
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_framantare aluat
  • Puneți aluatul într-un vas uns cu puțin ulei, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească într-un loc călduț până când își dublează volumul.
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_dospire aluat
  • Între timp încălziți pentru miezul de nucă într-o tigaie pentru 3-4 minute. Îl lăsați să se răcească și îl mărunțiți grosier cu un chopper.
    miez de nuca maruntit
  • Împărțiți aluatul dospit în 8 părți egale din care modelați mucenicii în forma cifrei 8.
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_modelare mucenici
  • Puneți mucenicii în tavă, peste hârtie de copt, îi acoperiți cu un șervet de bucătărie și îi lăsați să mai dospească încă 30 de minute.
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_a doua dospire
  • Ungeți mucenicii cu puțin suc de portocale și îi coaceți timp de 25-30 de minute la 180 de grade, până când se rumenesc ușor. Cuptorul trebuie să fie pre încins!
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_unsi cu suc de portocale
  • Cât mucenicii sunt încă fierbinți, îi ungeți cu miere și îi presărați cu nucă mărunțită
    Mucenici de post din aluat cu suc de portocale_miere si nuca

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 352kcal | Carbohidrați: 60g | Proteine: 8g | Grăsimi: 9g | Fibre: 2g | Zahăr: 14g