Cercetați peștele să nu mai aibă oase mici ascunse în țesuturi. Dacă are piele, trebuie să o îndepărtați.
Dacă aveți un robot de bucătărie, atunci totul e foarte simplu: puneți în cuva robotului toate ingredientele mai puțin oul și crema de brânză. Dacă nu aveți robot, tocați carnea la mașina de tocat.
Mixați de câteva ori până când peștele este mărunțit atât de mult cum vă place: îl puteți face pastă sau îi puteți lăsa o textură mai grosieră, ca să simțiți și bucățele de carne.
Adăugați oul bătut și brânza și potriviți gustul de sare și condimente. Omogenizați și lăsați amestecul deoparte 10-15 minute ca să se umfle pesmetul.
Cu o lingură pentru înghețată formați chifteluțe pe care le puneți în tavă, peste hârtia de copt.
Puneți pe fiecare chifteluță 1-2 picături de ulei de măsline.
Coaceți chifteluțele în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 25 de minute.
Serviți chifteluțele cu salată, legume, maioneză dietetică sau sos de iaurt cu usturoi.
Dacă mai rămân, pătrați chifteluțele într-o caserolă la frigider.