• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor

    Publicat la 26 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Suculente, fragede și foarte gustoase! Așa sunt aceste chifteluțe din pește proaspăt gătite simplu, la cuptor, fără fum și fără miros în toată casa!

    Uneori chifteluțele la cuptor pot fi fade și uscate. Dar veți vedea că acestea sunt foarte moi și extraordinar de gustoase! În plus, au puține calorii și alături de o salată, pot constitui un prânz sau o cină dietetică.

    Chiftelute din peste proaspat la cuptor

    Ne plac chifteluțele și le facem destul de des pentru că se fac ușor și sunt foarte versatile. Sunt o opțiune bună și pentru micul dejun sau pachetul de la serviciu. Le putem folosi chiar și la sandvișuri.

    De multe ori fac chifteluțe cu ton din conservă pentru că mai mereu se găsește în cămară o conservă care se cere a fi folosită. Dar trebuie să recunosc că rețeta de astăzi, la care am folosit pește proaspăt, se face aproape la fel de ușor, iar gustul este mult mai bun.

    Noi le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi și pătrunjel. Au mers de minune!

    Chiftelute din peste proaspat la cuptor
    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Mod de preparare
    • Echipamente necesare
    • Cum se servesc
    • Întrebări frecvente
    • Extra-sfaturi
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Ingredientele pentru această rețetă sunt puține și destul de simple:

    • pește proaspăt - eu am cerut la pescărie să îmi pregătească un file de crap. Foarte cărnos, foarte gustos!
    • ouă - leagă compoziția
    • legume - ceapă uscată, ceapă verde, usturoi
    • pesmet - absoarbe umiditatea și leagă compoziția.
    • cremă de brânză - dă cremozitate și menține chifteluțele moi și suculente
    • condimente - sare, piper, cimbru, nucșoară
    • verdețuri - merg la fel de bine și pătrunjelul, și mărarul
    • ulei de măsline - 2-3 picături prelinse pe fiecare chifteluță le vor împiedica să se usuce în cuptor

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    File de crap proaspat
    File de crap proaspăt

    Mod de preparare

    1. Cercetați peștele să nu mai aibă oase mici ascunse în țesuturi. Dacă are piele, trebuie să o îndepărtați.
    2. Tăiați peștele cuburi mai mici. Dacă aveți un robot de bucătărie, atunci totul e foarte simplu: puneți în cuva robotului toate ingredientele mai puțin oul și crema de brânză.
    3. Mixați de câteva ori până când peștele este mărunțit atât de mult cum vă place: îl puteți face pastă sau îi puteți lăsa o textură mai grosieră, ca să simțiți și bucățele de carne.
    4. Adăugați oul bătut și brânza și potriviți gustul de sare și condimente. Omogenizați și lăsați amestecul deoparte 10-15 minute ca să se umfle pesmetul.
    5. Cu o lingură pentru înghețată formați chifteluțe pe care le puneți în tavă, peste hârtia de copt.
    6. Puneți pe fiecare chifteluță 1-2 picături de ulei de măsline.
    7. Coaceți chifteluțele în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 25 de minute.
    Chifteluțe în tavă

    Echipamente necesare

    Rețeta aceasta este tare ușoară dacă aveți un robot de bucătărie cu lamă "S" care să toace carnea de pește și să amestece în același timp ingredientele.

    Dacă nu aveți un astfel de robot, puteți folosi o mașină de tocat sau dacă sunteți mai îndemânatici, puteți toca peștele mărunt, cu cuțitul.

    De mare ajutor la formarea chifteluțelor ar fi o lingură de înghețată. Cu ea puteți face chifteluțe egale, fără să vă murdăriți deloc pe mâini. Dacă nu aveți, vă puteți ajuta de 2 linguri unse ușor cu puțin ulei.

    Cum se servesc

    Aceste chifteluțe din pește proaspăt sunt foarte versatile. Vă las mai jos câteva sugestii de servire:

    • cu salată verde sau baby spanac, fetică, etc.
    • cu legume: roșii, castraveți, ardei gras, măsline, etc.
    • sos rapid din: iaurt sau smântână cu usturoi, sare, piper și verdeață, după gust.
    • cu o maioneză dietetică pe bază de iaurt
    • cu piure de cartofi clasic sau piure de cartofi de post
    • cu scordolea (skordalia)

    Întrebări frecvente

    Ce fel de pește este potrivit pentru chifteluțe?

    Orice pește gras, cu puține oase sau cu oase mari este potrivit pentru a face chifteluțe: crap, știucă, somon, macrou, hering, ton.

    Aceste chifteluțe se pot prăji în tigaie?

    Nu vă recomand acest lucru pentru că nu își vor păstra la fel de bine forma în tigaie. Compoziția lor este moale, gândită să rămână fragedă și suculentă după coacere.

    Ce fac dacă nu am pesmet?

    Pesmetul se poate înlocui cu aceeași cantitate de făină.

    Cu ce pot înlocui crema de brânză?

    Crema de brânză se poate înlocui cu aceeași cantitate de smântână grasă. Dacă smântâna e mai fluidă, poate fi nevoie să mai adăugați suplimentar puțin pesmet sau făină în compoziție.

    Câte calorii au chifteluțele din pește?

    Chifteluțele din pește pregătite după rețeta de mai jos și gătite la cuptor au aprox. 71 kcal/bucată. Dacă le prăjiți în ulei, vor avea ceva mai multe calorii.

    Chiftelute din peste proaspat la cuptor

    Extra-sfaturi

    • Nu lăsați chifteluțele în cuptor mai mult de 25 de minute. Nu au nevoie de mai mult timp de gătire pentru că peștele se gătește foarte repede. Dacă te țineți mai mult în cuptor, se vor usca.
    • Chifteluțele se vor rumeni doar pe partea care este în contact cu tava. Dacă doriți să le rumeniți pe ambele părți, după 10 minute, puteți deschide ușa cuptorului și le întoarceți pe partea cealaltă.
    • Chifteluțele sunt cele mai bune când sunt proaspete, în ziua în care le-ați făcut. Dacă mai rămân pentru a doua zi, păstrați-le într-o caserolă la frigider. Se pot încălzi ușor în cuptorul cu microunde.

    Rețete asemănătoare

    • Pasta de macrou afumat
      Pastă de macrou afumat - pentru mic dejun și gustări
    • Macrou marinat in otet
      Macrou marinat la rece, în oțet cu ceapă și mirodenii
    • Drob de peste
      Drob de pește cu smântână
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Chiftelute din peste proaspat la cuptor

    Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor

    Suculente, fragede și foarte gustoase! Așa sunt aceste chifteluțe din pește proaspăt gătite la cuptor, fără fum și fără miros în toată casa!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    așteptare: 10 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 12 chifteluțe
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    lingură înghețată
    lingură înghețată

    Ingrediente
     

    ingrediente pentru chifteluțe din pește

    • 350 g file de pește proaspăt (crap, știucă, somon, macrou, hering, etc.)
    • 1 ou
    • 1 ceapă uscată
    • 2 fire ceapă verde
    • 2 căței de usturoi
    • 1 lingură pesmet fin
    • 2 linguri cremă de brânză (Almette, Philadelphia, etc.)
    • ½ legătură pătrunjel sau mărar
    • sare, piper, cimbru, nucșoară - după gust
    • puțin ulei de măsline - opțional

    pentru servit

    • salată verde, roșii cherry
    • iaurt grecesc, usturoi, pătrunjel

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Cercetați peștele să nu mai aibă oase mici ascunse în țesuturi. Dacă are piele, trebuie să o îndepărtați.
    • Dacă aveți un robot de bucătărie, atunci totul e foarte simplu: puneți în cuva robotului toate ingredientele mai puțin oul și crema de brânză. Dacă nu aveți robot, tocați carnea la mașina de tocat.
    • Mixați de câteva ori până când peștele este mărunțit atât de mult cum vă place: îl puteți face pastă sau îi puteți lăsa o textură mai grosieră, ca să simțiți și bucățele de carne.
    • Adăugați oul bătut și brânza și potriviți gustul de sare și condimente. Omogenizați și lăsați amestecul deoparte 10-15 minute ca să se umfle pesmetul.
    • Cu o lingură pentru înghețată formați chifteluțe pe care le puneți în tavă, peste hârtia de copt.
    • Puneți pe fiecare chifteluță 1-2 picături de ulei de măsline.
    • Coaceți chifteluțele în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 25 de minute.
    • Serviți chifteluțele cu salată, legume, maioneză dietetică sau sos de iaurt cu usturoi.
    • Dacă mai rămân, pătrați chifteluțele într-o caserolă la frigider.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Chifteluțe din pește proaspăt la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    71
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    4
    g
    6
    %
    Colesterol
     
    32
    mg
    11
    %
    Carbohidrați
     
    2
    g
    1
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    66
    IU
    1
    %
    Calciu
     
    14
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.