Go Back
+ servings
Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi

O porție de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi, va fi mâncarea ideală într-o zi de post, alături de o mămăliguță fierbinte.
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 218kcal

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 20 g unt 82% grăsime
  • 2 linguri ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 5-6 fire ceapă verde
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • pătrunjel sau mărar pentru servit

Mod de preparare

  • Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
    ciuperci taiate cuburi sau felii
  • Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
    ceapa verde taiata marunt
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
    ceapa verde calita in tigaie
  • Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
    ciuperci în tigaie
  • După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
    usturoi peste ciuperci
  • Serviți ciupercile la tigaie presărate cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
    Ciuperci la tigaie cu ceapa verde si usturoi
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 218kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 8g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 22mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g