Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
O porție de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi, va fi mâncarea ideală într-o zi de post, alături de o mămăliguță fierbinte.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 218kcal
- 500 g ciuperci proaspete
- 20 g unt 82% grăsime
- 2 linguri ulei
- 4 căței de usturoi
- 5-6 fire ceapă verde
- sare, piper, cimbru uscat - după gust
- pătrunjel sau mărar pentru servit
Spălați ciupercile sub un jet rapid de apă sau le curățați bine cu o perie, apoi le tăiați cuburi sau felii.
Tăiați mărunt ceapa, atât partea albă cât și frunzele verzi și treceți prin presă 2 căței de usturoi.
Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă, împreună cu untul (dacă folosiți). Puneți în tigaie ceapa și usturoiul pregătite mai sus și lăsați-le doar să se înmoaie puțin
Adăugați ciupercile tăiate, sare, piper și cimbru uscat. Gătiți ciupercile la foc iute amestecând continuu până când se evaporă toată apa pe care au lăsat-o și încep să se rumenească.
După ce ciupercile s-au rumenit, dați tigaia deoparte și adăugați ceilalți 2 căței de usturoi trecuți prin presă.
Serviți ciupercile la tigaie presărate cu pătrunjel proaspăt, alături de o mămăliguță caldă.
Calorii: 218kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 8g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 22mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g