Blat Genoise - cel mai simplu blat de tort cu cacao
Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise. Este foarte ușoară și rapidă. Nu trebuie să separi ouăle și nu ai nevoie de praf de copt.
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 1
Calories: 1658kcal
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 22-23 cm.
Într-un vas cerneți făina și pudra de cacao și lăsați-le puțin deoparte.
Puneți ouăle într-un vas înalt și încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și sarea.
Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao cernute mai devreme. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.
Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte să îl tăiați în 2-3 straturi.
Calorii: 1658kcal | Carbohidrați: 286g | Proteine: 63g | Grăsimi: 35g | Colesterol: 1116mg | Fibre: 14g | Zahăr: 152g | Vitamina A: 1623IU | Calciu: 232mg