Go Back
+ servings
Mancare de linte de post_reteta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Mâncare de linte cu legume, rețeta de post

Această mâncare de linte cu legume este foarte gustoasă, consistentă și plină de arome. Este perfectă pentru un prânz sau o cină de post!
Preparare10 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 171kcal

Ingrediente

  • 200 g linte verde sau maro
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2-3 căței usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper, după gust
  • 200 ml suc de roșii
  • 600 ml apă aprox.

Mod de preparare

  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Morcovul tăiați-l rondele sau jumătăți de rondele.
    Mancare de linte de post_legume taiate
  • Într-o cratiță mare, puneți uleiul la încins și căliți legumele timp de 3-4 minute până când se înmoaie puțin și devin translucide. Tot acum puneți sarea și semințele de chimen.
    Mancare de linte de post_calire legume
  • Puneți lintea spălată sub un jet de apă și adăugați 600 ml de apă. Adăugați piper, cimbru și boia. Lăsați lintea să fiarbă la foc mediu spre mic, cu capac, timp de aprox. 30-40 de minute, până când devine fragedă.
    Mancare de linte de post_apa
  • Adăugați sucul de roșii și potriviți gustul de sare. Lăsați să mai fiarbă încă 5-10 minute.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
    Mancare de linte de post_reteta

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 171kcal | Carbohidrați: 31g | Proteine: 11g | Grăsimi: 1g | Fibre: 13g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 2849IU | Calciu: 136mg