Mâncare de linte cu legume, rețeta de post
Această mâncare de linte cu legume este foarte gustoasă, consistentă și plină de arome. Este perfectă pentru un prânz sau o cină de post!
Preparare10 minutes mins
Gătire50 minutes mins
Timp total1 hour hr
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 171kcal
- 200 g linte verde sau maro
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2-3 căței usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper, după gust
- 200 ml suc de roșii
- 600 ml apă aprox.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Morcovul tăiați-l rondele sau jumătăți de rondele.
Într-o cratiță mare, puneți uleiul la încins și căliți legumele timp de 3-4 minute până când se înmoaie puțin și devin translucide. Tot acum puneți sarea și semințele de chimen.
Puneți lintea spălată sub un jet de apă și adăugați 600 ml de apă. Adăugați piper, cimbru și boia. Lăsați lintea să fiarbă la foc mediu spre mic, cu capac, timp de aprox. 30-40 de minute, până când devine fragedă.
Adăugați sucul de roșii și potriviți gustul de sare. Lăsați să mai fiarbă încă 5-10 minute.
Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Calorii: 171kcal | Carbohidrați: 31g | Proteine: 11g | Grăsimi: 1g | Fibre: 13g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 2849IU | Calciu: 136mg