Turați zahărul peste laptele călduț și amestecați cu un tel de mână să se dizolve.
Frecați gălbenușurile cu sarea.
Cerneți făina într-un bol încăpător. Puneți tot aici drojdia uscată și coaja rasă de lâmâie. Amestecați cu o spatulă să omogenizați amestecul.
Peste făină turnți laptele puțin câte puțin și gălbenușurile. Amestecați la început cu o spatulă, apoi începeți să frământați cu mâna.
După ce aluatul s-a format, începeți să încorporați untul topit și răcit puțin câte puțin, frământând continuu.
Frământați timp de 20 de minute la mânâ sau 10 minute la robot. Trebuie să obțineti o bilă de aluat moale, elastic, care nu se mai lipește de mâini.
Lăsați aluatul să dospească acoperit cu folie alimentară până când își dublează volumul.
Răsturnați aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei, îl frământați foarte puțin și îl împărțiți în 6 părți egale.
Dați fiecărei părți de aluat formă de bilă și așezați-le într-o tavă. Acoperiți tava cu un șervet de bucătărie și lăsați bilele de aluat să dospească încă 30 de minute.
Cu fundul unui pahar, apăsați fiecare bilă de aluat formând astfel o adâncitură în care veți pune umplutura de brânză și stafide.
După ce ați umplut toate păscuțele, le ungeți de jur împrejur cu gălbenuș de ou subțiat cu o lingură de lapte. După preferințe, peste aluat puteți presăra zahăr tos, semințe de mac sau de susan.