Brioşe din paste cu brânză dulce
Brioşe din paste cu brânză dulce, ușor de făcut, delicioase și potrivite la micul dejun, la cină sau la pachet.
Preparare15 minutes mins
Gătire35 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12 brioșe
Calories: 143kcal
- 200 g paste cât mai mici
- 250 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 50 g stafide
- un praf de sare
în plus
- puțin unt sau ulei pentru uns formele
Se pun pastele la fiert în apă cu puţină sare.
Stafidele se spală şi se pun la înmuiat în apă călduţă.
Se amestecă brânza de vaci cu ouăle bătute şi cu zahărul vanilat, se adaugă coaja de lămâie, vanilia, sarea şi stafidele scurse de apa în care au stat.
Când pastele sunt fierte, se scurg de apă, se toarnă peste ele amestecul de brânză şi ouă şi se omogenizează.
Se împarte compoziţia în 12 forme de brioşe unse cu puțin unt sau ulei.
Se coc brioşele timp de 33-35 de minute în cuptorul în prealabil încins la 180 de grade.
Calorii: 143kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 5g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 11mg | Fibre: 1g | Zahăr: 9g | Vitamina A: 93IU | Calciu: 48mg