Go Back
+ servings
Banane la gratar cu scortisoara si nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci

Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l când ai poftă de ceva bun!
Preparare2 minutes
Gătire6 minutes
Timp total8 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 291kcal

Ingrediente

  • 4 banane
  • 50 g unt topit și răcit 82% grăsime
  • un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1-2 lingurițe de miere
  • 50 g miez de nucă
  • optional - înghețată de vanilie sau frișcă bătută

Mod de preparare

  • Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
  • Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați. 
  • Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime. 
  • Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
  • Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
  • Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
  • Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sosul de unt și miere pregătit la început.
  • Presărați nuci mărunțite.
  • Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 291kcal | Carbohidrați: 33g | Proteine: 3g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 27mg | Fibre: 3g | Zahăr: 21g | Vitamina A: 379IU | Calciu: 21mg