Sangria - băutura spaniolă cu vin roșu și fructe
Sangria este o băutură spaniolă, pe bază de vin și fructe. Se servește rece și e numai bună de împărțit cu cei dragi într-o zi de vară.
Preparare10 minutes mins
la rece4 hours hrs
Timp total4 hours hrs 10 minutes mins
Categorie: Bauturi
Cuisine: spaniola
Porții: 6
Calories: 173kcal
- 750 ml vin roșu, rece de ex. Pinot Noir
- sucul de la 1 lămâie
- sucul de la 1 portocală
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 200 g fructe proaspete: mere, căpșuni, afine, caise, piersici, struguri, etc.
- 1 baton de scorțișoară
- 50 g zahăr (sau după gust) miere, sirop de arțar, îndulcitor
- 50 ml coniac opțional
- 200 ml apă plată sau carbogazoasă foarte rece
- cuburi de gheață
- frunze de mentă sau rozmarin
Stoarceți 1 lămâie și 1 portocală.
Tăiați fructele mari în bucăți egale. Pe cele mici, cum sunt afinele, le lăsați întregi.
Într-o carafă combinați vinul, sucul de citrice, coniacul și fructele întregi sau tăiate. Tot aici puneți și1 baton de scorțișoară.
Dacă preferați o sangria mai dulce, adăugați zahăr, miere de albine sau îndulcitorul preferat, după gust.
Acoperiți vasul și dați sangria la frigider pentru cel puțin 30 de minute, de preferat pentru 4 ore înainte de servire, pentru a da timp aromelor să se combine.
Adăugați apa carbogazoasă rece și serviți sangria cu cuburi de gheață și frunze proaspete de mentă sau rozmarin.
Calorii: 173kcal | Carbohidrați: 16g | Proteine: 1g | Grăsimi: 0.2g | Fibre: 1g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 644IU | Calciu: 7mg