Go Back
+ servings
carafa si doua pahare cu sangria din vin rosu si fructe pe fond albastru
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Sangria - băutura spaniolă cu vin roșu și fructe

Sangria este o băutură spaniolă, pe bază de vin și fructe. Se servește rece și e numai bună de împărțit cu cei dragi într-o zi de vară.
Preparare10 minutes
la rece4 hours
Timp total4 hours 10 minutes
Categorie: Bauturi
Cuisine: spaniola
Porții: 6
Calories: 173kcal

Ingrediente

  • 750 ml vin roșu, rece de ex. Pinot Noir
  • sucul de la 1 lămâie
  • sucul de la 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 200 g fructe proaspete: mere, căpșuni, afine, caise, piersici, struguri, etc.
  • 1 baton de scorțișoară
  • 50 g zahăr (sau după gust) miere, sirop de arțar, îndulcitor
  • 50 ml coniac opțional
  • 200 ml apă plată sau carbogazoasă foarte rece
  • cuburi de gheață
  • frunze de mentă sau rozmarin

Mod de preparare

  • Stoarceți 1 lămâie și 1 portocală.
  • Tăiați fructele mari în bucăți egale. Pe cele mici, cum sunt afinele, le lăsați întregi.
  • Într-o carafă combinați vinul, sucul de citrice, coniacul și fructele întregi sau tăiate. Tot aici puneți și1 baton de scorțișoară.
  • Dacă preferați o sangria mai dulce, adăugați zahăr, miere de albine sau îndulcitorul preferat, după gust.
  • Acoperiți vasul și dați sangria la frigider pentru cel puțin 30 de minute, de preferat pentru 4 ore înainte de servire, pentru a da timp aromelor să se combine.
  • Adăugați apa carbogazoasă rece și serviți sangria cu cuburi de gheață și frunze proaspete de mentă sau rozmarin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 173kcal | Carbohidrați: 16g | Proteine: 1g | Grăsimi: 0.2g | Fibre: 1g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 644IU | Calciu: 7mg