Go Back
+ servings
Vas alb cu brânză feta și roșii coapte
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Brânză Feta cu roșii la cuptor

Această rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor combină o mulțime de arome delicioase într-un fel de mâncare atât de simplu și de bun! Ușor și delicios, gata în 30 de minute! Serviți ca aperitiv cu pâine prăjită sau îl puteți pasa și servi ca sos peste pui sau paste.
Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: greceasca
Porții: 4
Calories: 124kcal

Ingrediente

  • 150 g brânză Feta bloc, nu cuburi
  • 1 ceapă roșie mică
  • 250 g roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare de mare după gust
  • piper măcinat după gust

Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  • Dacă aveți roșii cherry mici, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți.
  • Peste roșii puneți ulei, sare, piper și oregano.
  • Feliați ceapa roșie felii foarte fine ca să se coacă repede.
  • Așezați într-un vas potrivit ca mărime blocul de brânză Feta, roșii și ceapă de jur împrejur.
  • Peste Feta presărați oregano uscat.
  • Coaceți pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și rotiți vasul ca să se coacă uniform. Brânza nu trebuie să se rumenească, ci doar să se înmoaie și să devină cremoasă.
  • Serviți imediat cu pâine prăjită, biscuiți sărați, grisine, lipii, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 124kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Colesterol: 33mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 469IU | Calciu: 202mg