Brânză Feta cu roșii la cuptor
Această rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor combină o mulțime de arome delicioase într-un fel de mâncare atât de simplu și de bun! Ușor și delicios, gata în 30 de minute! Serviți ca aperitiv cu pâine prăjită sau îl puteți pasa și servi ca sos peste pui sau paste.
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: greceasca
Porții: 4
Calories: 124kcal
- 150 g brânză Feta bloc, nu cuburi
- 1 ceapă roșie mică
- 250 g roșii cherry
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- sare de mare după gust
- piper măcinat după gust
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
Dacă aveți roșii cherry mici, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți.
Peste roșii puneți ulei, sare, piper și oregano.
Feliați ceapa roșie felii foarte fine ca să se coacă repede.
Așezați într-un vas potrivit ca mărime blocul de brânză Feta, roșii și ceapă de jur împrejur.
Peste Feta presărați oregano uscat.
Coaceți pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și rotiți vasul ca să se coacă uniform. Brânza nu trebuie să se rumenească, ci doar să se înmoaie și să devină cremoasă.
Serviți imediat cu pâine prăjită, biscuiți sărați, grisine, lipii, etc.
Calorii: 124kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Colesterol: 33mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 469IU | Calciu: 202mg