• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Brânză Feta cu roșii la cuptor

    Publicat la 19 iulie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Această rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor combină o mulțime de arome delicioase într-un fel de mâncare atât de simplu și de bun! Ușor și delicios, gata în 30 de minute! Serviți ca aperitiv cu pâine prăjită sau îl puteți pasa și servi ca sos peste pui sau paste.

    Vas alb cu brânză feta și roșii coapte

    Deși are atât de puține ingrediente, prin coacerea acestora laolaltă în cuptor obținem o aromă superbă. Feta se înmoaie și devine cremoasă, roșiile cherry explodează și își intensifică aroma, iar ceapa roșie devine dulce. Totul presărat cu oregano uscat, rozmarin și ulei de măsline, o o combinație sublimă în care să întingi cu un colț de pâine bună.

    Dacă și voi iubiți combinația de brânză și roșii, atunci trebuie neapărat să încercați și rețeta italiană de salată Caprese și pe cea de salată grecească autentică.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente pentru brânză Feta cu roșii la cuptor
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Cum se servește brânza feta cu roșii la cuptor
    • Cum se păstrează
    • Întrebări frecvente
    • Extra sfaturi pentru reușita rețetei
    • Încercați și alte rețete la fel de simple și de bune
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru brânză Feta cu roșii la cuptor

    Veți avea nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face această rețetă simplă:

    bloc de brânză grecească Feta
    • brânză Feta - folosim un Feta bloc, nu feta cuburi sau mărunțită
    • roșii - de preferat roșii cherry micuțe pe care să le lăsați întregi. Dacă aveți roșii mai mari, le tăiați jumătăți.
    • ceapă roșie
    • oregano uscat
    • ulei de măsline
    • sare - doar pentru roșii

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă mai jos.

    Vas alb cu brânză feta și roșii coapte

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Există multe variante ale rețetei de brânză Feta cu roșii și într-o oarecare măsură o puteți adapta după gusturile voastre și după ingredientele pe care le aveți la îndemână.

    Iată ce mai puteți adăuga:

    1. Măsline - recomand să folosiți măsline Kalamata, cu sau fără sâmburi, așezate printre roșii.
    2. Ardei gras - tăiat fâșii. Poate fi verde sau galben, pentru un contrast frumos de culori.
    3. Busuioc - în loc de oregano, veți obține o aromă superbă.
    4. Capere - ascunse și ele printre roșii.
    5. Usturoi - 2-3 căței de usturoi feliați subțire vor aduce multă savoare în mâncarea aceasta.
    6. Ardei iute - dacă vă plac mâncărurile picante, câteva rondele de ardei iute sau câțiva fulgi de chilli vor merge de minune.

    Cum se servește brânza feta cu roșii la cuptor

    În general, brânza feta gătită la cuptor, înconjurată de roșii coapte și zemoase se servește ca gustare sau aperitiv.

    Serviți cât e caldă, cu pâine prăjită, lipii sau turte la tigaie, biscuiți sărați, grisine de casă, etc.

    Cum se păstrează

    Acest aperitiv simplu cu brânză Feta și roșii este de preferat să fie servit proaspăt, imediat după preparare. Atunci aromele sunt intense, iar brânza feta cremoasă.

    Dacă totuși mai rămâne pentru a doua zi, păstrați resturile la frigider într-o caserolă cu capac. Când doriți să serviți încălziți feta cu roșii în cuptor, la 180 de grade pentru 10 minute sau la microunde.

    Vas alb cu brânză feta și roșii coapte

    Întrebări frecvente

    Cum să alegi brânza feta

    Brânza feta grecească adevărată este făcută din lapte de oaie sau combinat, oaie și capră, ceea ce îi dă o aromă unică. Verificați eticheta, deoarece veți găsi în magazine și feta din lapte de vacă care nu este chiar ce ar trebui să fie.
    Pentru rețeta de brânză Feta cu roșii căutați feta bloc. De obicei le găsiți în pachete vidate sau în recipiente cu saramură. Feta în saramură este mai gustoasă și cu o aromă mai proaspătă decât feta vidată.
    Nu recomand feta degresată sau acele variante de feta vegană. Veți pierde toată aroma delicioasă, nu se vor înmuia în cuptor și nu veți avea avea parte de acea textură cremoasă și delicioasă

    Extra sfaturi pentru reușita rețetei

    • Dacă ați cumpărat feta în saramură, lăsați-o să se scurgă foarte bine înainte să o puneți în tavă.
    • Eu am folosit în rețetă un bloc de feta de 150 g. Dacă folosiți un bloc mai mare (de exemplu 300 sau 500 g) timpul de gătire va fi cu 5-7 minute mai lung.
    • Feta nu are gluten, puteți face acest preparat și pentru persoane cu intoleranță, doar asigurați-vă ca îl serviți cu biscuiți sau pâine fără gluten.
    Vas alb cu brânză feta și roșii coapte

    Încercați și alte rețete la fel de simple și de bune

    • r bruschete cu rosii si frunze de busuioc
      Bruschete italiene cu roșii și busuioc
    • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
      Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
    • Salata a la russe
      Salată a la russe cu maioneză dietetică
    • Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
      Brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Vas alb cu brânză feta și roșii coapte

    Brânză Feta cu roșii la cuptor

    Această rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor combină o mulțime de arome delicioase într-un fel de mâncare atât de simplu și de bun! Ușor și delicios, gata în 30 de minute! Serviți ca aperitiv cu pâine prăjită sau îl puteți pasa și servi ca sos peste pui sau paste.
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 150 g brânză Feta (bloc, nu cuburi)
    • 1 ceapă roșie (mică)
    • 250 g roșii cherry
    • 1 lingură ulei de măsline
    • 1 linguriță oregano uscat
    • sare de mare (după gust)
    • piper măcinat (după gust)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
    • Dacă aveți roșii cherry mici, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți.
    • Peste roșii puneți ulei, sare, piper și oregano.
    • Feliați ceapa roșie felii foarte fine ca să se coacă repede.
    • Așezați într-un vas potrivit ca mărime blocul de brânză Feta, roșii și ceapă de jur împrejur.
    • Peste Feta presărați oregano uscat.
    • Coaceți pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și rotiți vasul ca să se coacă uniform. Brânza nu trebuie să se rumenească, ci doar să se înmoaie și să devină cremoasă.
    • Serviți imediat cu pâine prăjită, biscuiți sărați, grisine, lipii, etc.
    Valori nutriționale
    Brânză Feta cu roșii la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    124
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    8
    g
    12
    %
    Colesterol
     
    33
    mg
    11
    %
    Carbohidrați
     
    7
    g
    2
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    469
    IU
    9
    %
    Calciu
     
    202
    mg
    20
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.