Colărezi cu lapte (frecăței) - desertul uitat al bunicilor
Rețeta de colărezi cu lapte sau frecăței cu lapte, desertul simplu și ieftin cu care ne răsfățau bunicii în copilărie.
Preparare10 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 359kcal
- 500 ml lapte 3.5% grăsime
- 30 g zahăr sau după gust
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie sau zahăr vanilat
pentru colărezi (frecăței)
- 80 g făină
- un praf de sare
- 3 linguri apă sau lapte rece
Puneți într-un vas făina, sarea și apa sau laptele rece. Frecați amestecul între palme până când se formează mici cocoloașe - colărezi (frecăței).
Puneți colărezii într-o sită și cerneți ca să eliminați excesul de făină.
Puneți laptele la fiert cu zahăr, sare și vanilie. Când începe să se umfle, puneți colărezii, amestecați și lăsați să fiarbă aprox. 8-10 minute.
Colărezii cu lapte sunt buni și calzi, dar și reci. După ce se răcesc, se îngroașă foarte mult.
Calorii: 359kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 13g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 31mg | Fibre: 1g | Zahăr: 28g | Vitamina A: 418IU | Calciu: 323mg