Go Back
+ servings
Castron cu supă albă cu somon, morcovi, cartofi si marar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Supă finlandeză de somon (Lohikeitto)

Supa finlandeză de somon (Lohikeitto), este extraordinar de reconfortantă într-o zi friguroasă și e gata în doar 30 de minute!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 599kcal

Ingrediente

  • 30 g unt 82% grăsime
  • 2 fire praz
  • 1 morcov mare
  • 5 cartofi roz aprox. 400 g
  • 1,2 litri stock de pește sau apă
  • 200 ml smântână pentru gătit min 20% grăsime
  • 500 g file de somon
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt pentru servit
  • suc de lămâie opțional

Mod de preparare

  • Într-o oală încăpătoare (de aprox. 4 litri) puneți untul să se topească, apoi prazul tăiat rondele fine. Căliți prazul timp de 6-7 minute, până când se înmoaie.
  • Adăugați morcovul tăiat rondele și cartofii tăiați cuburi. Turnați stockul de pește și lăsați supa să fiarbă încă aprox. 10-15 minute, până când legumele sunt gătite.
  • Turnați smântâna, condimentați cu sare și piper după gust, apoi puneți în oală și somonul tăiat cuburi de aprox. 3 cm. Lăsați supa să mai fiarbă 3-4 minute.
  • Presărați mărar tocat fin și supa este gata de servit. Opțional, puteți adăuga suc de lămâie după gust.
  • Supa finlandeză de somon se păstrează la frigider și e chiar mai gustoasă a doua zi, după ce aromele au avut timp să se împrietenească.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 599kcal | Carbohidrați: 46g | Proteine: 32g | Grăsimi: 33g | Colesterol: 142mg | Fibre: 5g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 5180IU | Calciu: 85mg