Go Back
+ servings
chec de post cu mere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
4.75 from 4 votes

Chec cu mere și nuci - rețeta de post

Vrei un desert simplu de post? Încearcă această rețetă de chec cu mere și nuci! Este moale, umed și extraordinar de bun!
Preparare15 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 358kcal

Ingrediente

  • 100 g miez de nucă
  • 2 mere mari aprox. 350 g
  • 400 g făină tip 000
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml apă minerală
  • 80 ml ulei
  • 160 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră și scorțișoară pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

  • Tocați nucile grosier, cu un cuțit. Dați merele pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți-le într-o sită și le stoarceți de suc presându-le cu dosul unei linguri.
  • Într-un castron puneți: făina, praful de copt, sarea și ¾ din nucile mărunțite. În alt vas amestecați: apa minerală, uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.
  • Turnați ingredientele lichide în castron, peste cele solide. Puneți aici și merele rase și omogenizați.
  • Puneți compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și presărați miezul de nucă rămas.
  • Coaceți checul la 180 de grade pentru aprox. 60 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați-l să se răcească 10 minute în tavă, apoi îl scoateți pe un platou.
  • Tăiați checul numai după ce s-a răcit complet și opțional, presărați zahăr pudră amestecat cu scorțișoară. Se păstrează la temperatura camerei.

Video

Notă

  • Puneți merele rase într-o strecurătoare pentru paste și le stoarceți bine de sucul în exces apăsându-le cu dosul unei linguri. Nu aruncați sucul obținut, este o băutură excelentă și plină de vitamine!
  • Checul cu mere este dens și umed, în funcție de cuptor timpul de coacere poate fi mai lung de 60 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine copt!
  • Dacă nu e copt încă, dar s-a rumenit prea tare, acoperiți-l cu o bucată de hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Lăsați checul să se răcească complet înainte să îl feliați.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 358kcal | Carbohidrați: 53g | Proteine: 6g | Grăsimi: 15g | Fibre: 3g | Zahăr: 20g | Vitamina A: 21IU | Calciu: 22mg