Go Back
+ servings
prajitura cu felii de mere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Prăjitură răsturnată cu mere și cremă de smântână

Când vrei un desert bun, ieftin și ușor de făcut, încearcă această prăjitură răsturnată cu mere și cremă de smântână! Este cea mai bună!
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 207kcal

Ingrediente

tavă pătrată de 22x22 cm sau rotundă cu diametrul 25 cm

    strat de mere

    • 4-5 mere
    • 30 g zahăr tos cantitatea se poate adapta
    • 30 g amidon cantitatea se poate adapta
    • 20 g unt moale pentru uns tava
    • opțional - scorțișoară

    crema de smântână

    • 2 ouă
    • 35 g zahăr pudră
    • un praf de sare
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 250 g smântână fermentată (acră) 25-30% grăsime

    blat de pandișpan

    Mod de preparare

    stratul de mere

    • Ungeți pereții tăvii cu unt și așezați hârtie de copt pe fundul acesteia. Ungeți cu unt și hârtia de copt.
      tava unsa cu unt si tapetată cu hârtie de copt
    • Tăiați merele felii subțiri de aproximativ 5 mm. Amestecați merele cu zahărul și amidonul. Opțional, tot acum puteți pune și un praf de scorțișoară.
    • Puneți merele în tavă și dați tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncins!
      felii de mere în tavă pătrată

    crema de smântână

    • Amestecați cu un tel de mână toate ingredientele din listă până când aveți o compoziție omogenă. Turnați crema de smântână peste mere și dați din nou tava la cuptor pentru 10 minute.
      crema de smantana turnata in tava peste mere

    blat de pandișpan

    • Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugați zahărul și mixați până când albușurile se întăresc din nou.
      bate albusurile spuma
    • Peste spuma de albușuri puneți gălbenușurile, coaja de lămâie și vanilia. Mixați scurt, la viteză mică, doar cât să se încorporeze.
      mixam ouale cu zaharul
    • Cerneți făina și o încorporați în crema de ouă cu un tel de mână și mișcări ușoare, de jos în sus.
      faina incorporata cu telul
    • Scoateți tava din cuptor și puneți aluatul peste mere. Nivelați. Coaceți din nou, tot la 180 de grade încă 25-30 de minute, sau până când blatul este rumenit și trece testul cu scobitoarea.

    Servire

    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi o răsturnați pe un platou. Prăjitura se taie mai frumos după ce se răcește complet.
      felie de prajitura cu mere si blat pufos

    Video

    Notă

    • Trebuie să țineți cont că unele mere sunt mai dulci, altele mai acrișoare. La fel, unele mere sunt mai zemoase decât altele. Adaptați cantitatea de zahăr și de amidon din stratul de mere în funcție de fructele pe care le aveți.
    • Eu nu am curățat merele de coajă. Coaja fructelor conține fibre și vitamine importante, e păcat să o aruncăm la gunoi. Dacă totuși nu vă place, puteți curăța merele.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

    Nutrition

    Calorii: 207kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 4g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 95mg | Fibre: 2g | Zahăr: 17g | Vitamina A: 480IU | Calciu: 29mg