Go Back
+ servings
mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Mini rulouri cu scorțișoară din aluat fraged de casă

Mini rulouri cu scorțișoară, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Sunt perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet!
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 16 mini rulouri
Calories: 116kcal

Ingrediente

  • 250 g brânză de vaci grasă, uscată, cu puțin zer
  • 80 g unt rece
  • 180 g făină tip 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

pentru umplut

  • 50 g zahăr tos
  • 2 lingurițe scorțișoară

în plus

  • încă puțină făină pentru blatul de lucru
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Cu o furculiță amestecați brânza cu untul rece și un praf de sare, apoi cerneți făina și praful de copt. Frământați rapid cu mâinile sau la robot doar până când obțineți un aluat omogen.
  • Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie de 2-3 mm grosime. Îndreptați marginile și veți obține un dreptunghi.
  • Pe foaia de aluat presărați jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din cea de scorțișoară și rulați aluatul pe latura lungă.
  • Tăiați apoi rulouri lungi de 6-7 cm. Procedați la fel și cu cealaltă parte de aluat.
  • Așezați rulourile în tavă, peste hârtie de copt și le coaceți în cuptorul pre încălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
  • Cât sunt calde, presărați rulourile cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească bine înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 116kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 3g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 19mg | Fibre: 0.4g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 195IU | Calciu: 37mg