Timp estimat pentru citit: 6 minute
Mini rulouri cu scorțișoară, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Sunt perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet! Pregătirea lor durează doar 15 minute și tot atât stau în cuptor! Un desert simplu dar minunat!
Mi-am dorit să fac un desert simplu și rapid, rulouri mici ca dimensiuni, numai bune de pus dimineața lângă ceașca de cafea.
Pentru aluat am adaptat rețeta de aluat fraged cu brânză de vaci pe care o folosesc de obicei la sărățele și din care am făcut altădată cornulețe cu ciocolată. Am modificat proporția dintre ingrediente și am adăugat praf de copt pentru ca mini rulourile să fie și fragede, dar și pufoase.
Pentru umplutură am procedat exact ca la palmierii din foietaj, doar am presărat zahăr peste aluat. Totul foarte simplu și ușor, chiar și pentru începători!
Mergi direct la:
Ingrediente
Iată mai jos cele câteva ingrediente de care avem nevoie pentru a face cele mai bune și mai simple rulouri cu scorțișoară:
- brânză de vaci - adică brânză dulce, moale, cu puțin zer
- unt - rece, cu 82% grăsime
- făină - tip 000
- praf de copt
- sare
pentru umplut
- zahăr tos
- scorțișoară - măcinată
în plus
- încă puțină făină pentru blatul de lucru
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Iată mai jos în rețeta pas cu pas cât de simplu și de rapid se fac aceste mini rulouri cu scorțișoară:
Cu o furculiță amestecați brânza cu untul rece și sarea, apoi cerneți făina și praful de copt. Frământați rapid cu mâinile sau la robot doar până când obțineți un aluat omogen.
Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie de 2-3 mm grosime. Îndreptați marginile și veți obține un dreptunghi.
Pe foaia de aluat presărați jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din cea de scorțișoară și rulați aluatul pe latura lungă.
Îndreptați capetele, apoi tăiați mini rulouri lungi de 6-7 cm. Procedați la fel și cu cealaltă parte de aluat.
Așezați rulourile în tavă (și capetele ramase), peste hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 15 minute.
Cât sunt calde, presărați rulourile cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească bine înainte de servire.
Variante ale rețetei
Aluatul fraged din rețeta de la această rețetă de mini rulouri cu scorțișoară este foarte versatil și îl puteți folosi și la alte preparate, atât dulci, cât și sărate.
Pentru preparatele dulci, puteți aromatiza aluatul cu zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie.
Pentru că nu are ou în compoziție, aluatul va fi alb, iar dacă vreți să îi adăugați puțină culoare puteți folosi praf de copt cu șofran, sau puteți pune un vârf de cuțit de turmeric (curcuma).
Iată câteva idei de umpluturi:
- miez de nucă amestecat cu zahăr
- magiun de prune cu sau fără miez de nucă
- unt amestecat cu nucă de cocos
- bucățele de rahat
- ciocolată termostabilă
- felii fine de cașcaval
- fâșii de bacon
Cum se păstrează
Mini rulourile cu scorțișoară se păstrează moi și fragede timp de 3 zile, la temperatura camerei.
Dacă doriți să le congelați, vă recomand să le rulați și să le congelați înainte de coacere. Când doriți să se pregătiți, le scoateți din congelator, le așezați în tavă și le lăsați la temperatura camerei doar 15 minute, cât se încălzește cuptorul.
Extra sfaturi
- Nu coaceți rulourile mai mult decât timpul indicat în rețetă pentru că se vor usca și nu vor mai fi fragede.
- Aluatul nu conține nici ou, nici zahăr, așa că nu se va rumeni. Dacă doriți să fie rumene și lucioase, le puteți unge cu un ou bătut înainte de coacere.
- Pudrați rulourile cu zahăr cât sunt încă fierbinți. Ca și la cornulețe, după ce se răcesc, nu se mai lipește zahărul de ele.
- Lăsați mini rulourile să se răcească în tavă, abia apoi le mutați pe un platou. Datorită untului care este încă moale, rulourile vor fi foarte fragede și se rup ușor.
- Serviți mini-rulourile după ce se răcesc!
Rețete asemănătoare
V-a plăcut această rețetă? Vă las mai jos și alte rețete pe care să le încercați:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mini rulouri cu scorțișoară din aluat fraged de casă
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g brânză de vaci (grasă, uscată, cu puțin zer)
- 80 g unt (rece)
- 180 g făină (tip 000)
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
pentru umplut
- 50 g zahăr tos
- 2 lingurițe scorțișoară
în plus
- încă puțină făină pentru blatul de lucru
- zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Cu o furculiță amestecați brânza cu untul rece și un praf de sare, apoi cerneți făina și praful de copt. Frământați rapid cu mâinile sau la robot doar până când obțineți un aluat omogen.
- Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie de 2-3 mm grosime. Îndreptați marginile și veți obține un dreptunghi.
- Pe foaia de aluat presărați jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din cea de scorțișoară și rulați aluatul pe latura lungă.
- Tăiați apoi rulouri lungi de 6-7 cm. Procedați la fel și cu cealaltă parte de aluat.
- Așezați rulourile în tavă, peste hârtie de copt și le coaceți în cuptorul pre încălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
- Cât sunt calde, presărați rulourile cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească bine înainte de servire.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu