Go Back
+ servings
Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Cel mai bun tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

Acesta este cel mai bun tort de ciocolată, cu ingrediente simple și ușor de preparat. Tort rusesc moale, cu gust intens de ciocolată.
Preparare10 minutes
Gătire1 hour 30 minutes
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 10
Calories: 451kcal

Ingrediente

blat - 18 cm

  • 240 g făină tip 000
  • 7 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 65 g cacao neagră
  • 250 g zahăr tos
  • 2 ouă mărime M
  • 60 g unt 82% grăsime moale
  • 60 g ulei
  • 1 lingură extract vanilie sau cafea
  • 260 ml lapte 3.5% grasime
  • 7 g oțet de 5 sau 6 grade

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • 150 ml smântână pentru frișcă min 30% grăsime
  • 150 g ciocolată neagră
  • crocant de nuci
  • bomboane de ciocolată

Mod de preparare

  • Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.
  • În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.
  • Turnați aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute. 
  • Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar cu partea dreaptă (care a fost la baza tăvii) în sus.
  • După ce blatul s-a răcit, îndreptați cu un cuțit partea superioară care nu este dreaptă. Nu o aruncați! Este foarte bună ca desert lângă o cafea sau o puteți fărâmița și folosi firimiturile la decorul tortului.
  • Împachetați blatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta. Blatul va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Tortul poate fi consumat ca atare, nu are nevoie să fie însiropat sau umplut cu cremă, este ciocolatos și delicios.
    Dacă totuși vreți să îl faceți mai festiv, e suficient să îl îmbrăcați într-o cremă de ciocolată și să îl decorați după preferințe.

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • Puneți smântâna să se încălzească până când dă semne că începe să se umfle, apoi dați vasul deoparte.
  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o peste smântâna fierbinte. Nu amestecați, lăsați ciocolata să se topească lent, timp de 15 minute.
  • După 15 minute, amestecați cu o spatulă până aveți o cremă moale, omogenă. Acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească la frigider 4-6 ore sau peste noapte.
  • Mixați crema cu un mixer de mână până când devine fermă, lucioasă și aerată.

Video

Notă

  1. Acest blat de tort își dublează volumul la copt, așa că aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  2. Nu coaceți blatul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  3. Înainte sa scoateți blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 451kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 7g | Grăsimi: 24g | Colesterol: 66mg | Fibre: 4g | Zahăr: 35g | Vitamina A: 463IU | Calciu: 65mg