Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

124 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Acesta este cel mai bun tort de ciocolată, cu cele mai simple ingrediente și cel mai ușor mod de preparare. O rețetă rusească pentru un tort moale, umed, cu gust intens de ciocolată.

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed

Știți ce mai e grozav la tortul acesta? Nici nu are nevoie să fie umplut cu cremă! Se poate mânca ca atare, ca pe un chec cu ciocolată, pentru că este fraged, umed și ciocolatos și se menține așa 2-3 zile.

Dacă totuși îl faceți pentru o zi de sărbătoare, îl puteți folosi ca blat de tort . Fie doar îl îmbrăcați în cremă de ciocolată așa cum am făcut eu, fie îl tăiați pe orizontală, în 2 sau 3 blaturi pe care să le umpleți cu cremă. Vă recomand să folosiți rețeta mea de cremă cu nuci opărite și cafea. Se potrivește de minune cu acest blat!

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci cel mai bun tort de ciocolată
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru acest tort rusesc moale și ciocolatos folosim doar câteva ingrediente comune de patiserie pe care le avem mai mereu în casă. Iată mai jos ce ne trebuie pentru cel mai bun tort de ciocolată:

ingrediente listate pentru reteta de tort rusesc

pentru blat

  • făină - albă, de patiserie, tip 000
  • praf de copt
  • sare
  • cacao
  • zahăr tos
  • ouă
  • unt cu 82% grăsime - moale, la temperatura camerei
  • ulei
  • extract vanilie sau de cafea
  • lapte - cu 3.5% grăsime
  • oțet - de 5 sau 6 grade, dar nu balsamic!

pentru decor - opțional

  • smântână pentru frișcă - cu minim 30% grăsime
  • ciocolată neagră
  • crocant de nuci
  • bomboane de ciocolată

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faci cel mai bun tort de ciocolată

blat de tort cu ciocolată

În general la torturile bune ne așteptăm să muncim mult și să avem de-a face cu manevre complicate. Dar la acest tort rusesc moale și umed, modul de preparare e la el de simplu ca și ingredientele.

Rețeta acestui tort de ciocolată am găsit-o pe site-ul unui chef rus și m-a cucerit prin simplitate, textură și aromă. Are 2 mici secrete care garantează cele mai bune rezultate și care pot fi aplicate și la alte rețete: oțetul din compoziție și păstrarea blatului înfoliat la frigider câteva ore 😉

ingrediente solide

Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.

turnam otetul peste ingredientele lichide

În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.

aluat pentru tort cu ciocolata

Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.

aluat pentru tort turnat in tava

Turnați aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute.

blat de tort la racit pe gratar

Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar cu partea dreaptă (care a fost la baza tăvii) în sus.

blat de tort taiat cu cutitul

După ce blatul s-a răcit, îndreptați cu un cuțit partea superioară care nu este dreaptă. Nu o aruncați! Este foarte bună ca desert lângă o cafea sau o puteți fărâmița și folosi firimiturile la decorul tortului.

blat de tort in folie alimentara

Împachetați blatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta. Blatul va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!

blat de tort imbracat in ciocolata

Tortul poate fi consumat ca atare, nu are nevoie să fie însiropat sau umplut cu cremă, este ciocolatos și delicios.

Dacă totuși vreți să îl faceți mai festiv, e suficient să îl îmbrăcați într-o cremă de ciocolată și să îl decorați după preferințe.

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • Puneți smântâna să se încălzească până când dă semne că începe să se umfle, apoi dați vasul deoparte.
  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o peste smântâna fierbinte. Nu amestecați, lăsați ciocolata să se topească lent, timp de 15 minute.
  • După 15 minute, amestecați cu o spatulă până aveți o cremă moale, omogenă. Acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească la frigider 4-6 ore sau peste noapte.
  • Mixați crema cu un mixer de mână până când devine fermă, lucioasă și aerată.
  • Îmbrăcați tortul cu această cremă, iar deasupra presărați nuci, bomboane mici de ciocolată, etc.
rețeta rusească de tort moale și umed

Cum se păstrează

Mai ales dacă nu îl umpleți cu cremă, ca să aibă de unde să tragă umiditate, e bine să păstrați tortul la frigider, acoperit. În acest fel se va menține fraged, moale și delicios chiar și 2-3 zile.

Extra sfaturi

  1. Acest blat de tort își dublează volumul la copt, așa că aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  2. Nu coaceți blatul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  3. Înainte sa scoateți blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
Felie de tort

Rețete asemănătoare

Dacă v-a plăcut această rețetă de tort de ciocolată, atunci poate veți dori să încercați și alte rețete asemănătoare de pe blog:

  • Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
  • Tort spirală cu cremă de ciocolată
    Tort spirală cu cremă de ciocolată
  • Tort musuroi de cartita_reteta cu mascarpone
    Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
  • Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan
    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed

Cel mai bun tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

Acesta este cel mai bun tort de ciocolată, cu ingrediente simple și ușor de preparat. Tort rusesc moale, cu gust intens de ciocolată.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel 18 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat - 18 cm

  • 240 g făină (tip 000)
  • 7 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 65 g cacao neagră
  • 250 g zahăr tos
  • 2 ouă (mărime M)
  • 60 g unt 82% grăsime (moale)
  • 60 g ulei
  • 1 lingură extract vanilie (sau cafea)
  • 260 ml lapte (3.5% grasime)
  • 7 g oțet ( de 5 sau 6 grade)

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • 150 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
  • 150 g ciocolată neagră
  • crocant de nuci
  • bomboane de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.
  • În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.
  • Turnați aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute. 
  • Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar cu partea dreaptă (care a fost la baza tăvii) în sus.
  • După ce blatul s-a răcit, îndreptați cu un cuțit partea superioară care nu este dreaptă. Nu o aruncați! Este foarte bună ca desert lângă o cafea sau o puteți fărâmița și folosi firimiturile la decorul tortului.
  • Împachetați blatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta. Blatul va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Tortul poate fi consumat ca atare, nu are nevoie să fie însiropat sau umplut cu cremă, este ciocolatos și delicios.
    Dacă totuși vreți să îl faceți mai festiv, e suficient să îl îmbrăcați într-o cremă de ciocolată și să îl decorați după preferințe.

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • Puneți smântâna să se încălzească până când dă semne că începe să se umfle, apoi dați vasul deoparte.
  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o peste smântâna fierbinte. Nu amestecați, lăsați ciocolata să se topească lent, timp de 15 minute.
  • După 15 minute, amestecați cu o spatulă până aveți o cremă moale, omogenă. Acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească la frigider 4-6 ore sau peste noapte.
  • Mixați crema cu un mixer de mână până când devine fermă, lucioasă și aerată.

Bine de știut:

  1. Acest blat de tort își dublează volumul la copt, așa că aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  2. Nu coaceți blatul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  3. Înainte sa scoateți blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
Valori nutriționale
Cel mai bun tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
Valori per porție
Calorii
451
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
24
g
37
%
Colesterol
 
66
mg
22
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
124 shares

Comentarii

  1. CELA a zis

    mai 09, 2025 at 6:16 pm

    5 stars
    Multumesc pentru reteta, si pentru blog .Blatul este cald sau rece cand il punem la frigo ?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 09, 2025 at 6:27 pm

      După ce se răcește se pune la frigider.

      Răspunde
  2. ClauM a zis

    decembrie 05, 2023 at 11:14 am

    Multumesc pentru retete. Foarte bine explicate, cu multe sfaturi. Imposibil de gresit reteta.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 05, 2023 at 11:38 am

      Cu drag! Mă bucur mult că vă plac rețetele. Mulțumesc și eu!

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.