Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie
Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 104kcal
- 4 copănele de pui aprox. 600g
- 1 ceapă uscată medie
- 5-6 căței usturoi
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin alb puteți înlocui cu apă
- 200 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
- 1 frunză de dafin
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
Turnati sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Calorii: 104kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 5g | Grăsimi: 5g | Colesterol: 19mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 261IU | Calciu: 21mg