Go Back
+ servings
tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie

Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 104kcal

Ingrediente

  • 4 copănele de pui aprox. 600g
  • 1 ceapă uscată medie
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb puteți înlocui cu apă
  • 200 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
  • Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
  • Turnati sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
  • Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 104kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 5g | Grăsimi: 5g | Colesterol: 19mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 261IU | Calciu: 21mg