Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta la tigaie

Publicat la 1 noiembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

71 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 4 minute

Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Oricând vreți o mâncare simplă și gustoasă care să aibă gustul "ca la mama acasă", niște pulpe de pui scăldate în sos bogat de roșii vor fi un meniu pe gustul tuturor!

Iar dacă totul se pregătește ușor și rapid într-o singură tigaie, fără să aprindem cuptorul, cu atât mai bine!

Și tot ca la mama acasă este și ciorba de pui fidea și leuștean, neapărat să încercați și această rețetă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faceți copănele cu sos de roșii la tigaie
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru rețeta de copănele la tigaie cu sos de roșii sunt simple, naturale și la îndemâna oricui. Este o mâncare pe cât de gustoasă, pe atât de ieftină și sunt convinsă că aveți chiar acum în casă cele necesare. Iată ce ne trebuie:

Ingrediente listate pentru retete copanele cu sos de rosii si usturoi
  • copănele de pui 
  • ceapă uscată 
  • usturoi
  • ulei
  • vin alb 
  • suc de roșii - concentrat, cu pulpă
  • dafin
  • sare și piper 
  • pătrunjel proaspăt - pentru servit

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faceți copănele cu sos de roșii la tigaie

copanele rumenite in tigaie

Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).

gatire in tigaie cu capac

Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.

sos de rosii turnat in tigaie peste pulpe de pui

Turnați sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • copănele de pui - puteți folosi și pulpe superioare sau pulpe întregi. De altfel, rețeta se poate face exact la fel și cu carne de porc (ceafă, pulpă, mușchi) tăiată felii sau cuburi, doar timpul de gătire va fi ușor diferit.
  • vin alb - dacă nu aveți puneți vin roșu sau înlocuiți cu aceeași cantitate de apă. Totuși, dacă folosiți apă, veți pierde toată aroma grozavă pe care vinul o lasă în sosul de roșii.
  • pătrunjel - mâncarea aceasta merge de minune și cu mărar.
  • condimente - puteți adapta aromele în funcție de gusturile voastre. În sosul de roșii mai puteți pune: oregano, cimbru uscat, fulgi de chilli, etc.

Cum se servește

Aceste copănele de pui cu sos de roșii se servesc calde, imediat după gătire. Dacă totuși s-au răcit, se pot încălzi în cuptor sau la microunde.

Le puteți servi cu pâine sau mămăliguță caldă sau cu o altă garnitură la alegere:

  • piure de cartofi
  • garnitură de orez
  • garnitură de paste fierte
  • salată de crudități
  • murături

Rețete asemănătoare

Dacă vă plac rețetele cu carne de pui, vă las mai jos și alte sugestii pe care le puteți încerca:

  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb
  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
  • Ciulama de pui cu smantana
    Ciulama de pui cu smântână și usturoi, rețeta tradițională

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel

Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie

Copănele cu sos de roșii și usturoi, o mâncare simplă și delicioasă, fără cuptor. Pentru prepararea ei nu murdărim decât o tigaie!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 4 copănele de pui (aprox. 600g)
  • 1 ceapă uscată (medie)
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb (puteți înlocui cu apă)
  • 200 ml suc de roșii (concentrat, cu pulpă)
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o tigaie căliți pentru 2-3 minute ceapa și ⅔ din cantitatea de usturoi, tocate mărunt. Puneți apoi și copănelele în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când se rumenesc ușor pe toate părțile (aprox. 10 minute).
  • Turnați în tigaie vinul, 150 ml de apă și puneți condimentele după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați carnea să se gătească până când devine fragedă și intră ușor furculița în ea.
  • Turnati sucul de roșii, acoperiți din nou tigaia cu capac și mai lăsați mâncarea la foc mic încă 10 minute.
  • Dați tigaia deoparte, presărați restul de usturoi și lăsați mâncarea să se odihnească sub capac timp de 10 minute. Presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți.
Valori nutriționale
Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta de pulpe la tigaie
Valori per porție
Calorii
104
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Colesterol
 
19
mg
6
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
261
IU
5
%
Calciu
 
21
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
71 shares

Comentarii

  1. Carmen a zis

    martie 01, 2024 at 11:50 pm

    Azi am âcercat rețeta. O să revin cu comentarii.

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.