Go Back
+ servings
baby hering în farfurie cu salata si lamaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Baby hering la cuptor

Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor, gata în jumătate de oră!
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 431kcal

Ingrediente

  • 800 g baby hering eviscerat
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • 1 ardei iute opțional
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
  • Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
  • Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
  • Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 431kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 41g | Grăsimi: 27g | Colesterol: 94mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 253IU | Calciu: 60mg