Baby hering la cuptor
Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor, gata în jumătate de oră!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 431kcal
- 800 g baby hering eviscerat
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căței usturoi
- 1 ardei iute opțional
- 1 lămâie
- 1 linguriță oregano
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Calorii: 431kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 41g | Grăsimi: 27g | Colesterol: 94mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 253IU | Calciu: 60mg