Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute

400 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor! E gata în mai puțin de jumătate de oră!

baby hering in tava

Baby hering este un pește oceanic, foarte gustos și sănătos. Veți găsi la pescărie baby hering congelat și este cea mai bună variantă! Peștele oceanic este pescuit în mediul său 100% natural și ecologic. Este congelat rapid direct pe vasele de pescuit pentru a-și păstra calitățile, textura și nutrienții.

Banner selgros

Fiind un pește de captură și nu de crescătorie, este natural și sănătos, fiind o sursă importantă de acizi grași omega-3.

Să ne bucurăm așadar de acest pește mic, gătit rapid , la cuptor, cu efort minim, dar cu maxim de savoare!

La fel de gustoase și de sănătoase sunt și hamsiile prăjite care ne duc mereu cu gândul la mare și la vacanță, dar pe care le putem face atât de ușor și acasă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru că baby hering are un gust distinct și nu vrem să îl acoperim cu prea multe condimente, la această rețetă vom folosi foarte puține ingrediente. Iată în fotografia de mai jos ce ne trebuie:

ingrediente listate reteta baby hering la cuptor

  • baby hering - decongelat, eviscerat și spălat în mai multe ape
  • ulei - de preferat ulei de măsline extravirgin pentru o aromă mai plăcută
  • usturoi
  • ardei iute - se poate omite dacă nu mâncați picant
  • suc de lămâie
  • oregano uscat
  • sare și piper 
  • pătrunjel proaspăt - pentru servit

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.

baby hering curățat și condimentat

Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.

pește in tava cu usturoi si ardei iute

Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.

Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.

Cum se servește

Baby hering gătit atât de simplu la cuptor, doar cu puțin ulei de măsline și lămâie lasă loc oricărei garnituri.

Îl puteți servi oricum vă place. Iată câteva sugestii:

  • mămăliguță și mujdei
  • piure de cartofi
  • cartofi prăjiți
  • cartofi natur
  • scordolea
  • garnitură de orez
  • cuscus
  • salată
baby hering în farfurie cu salata si lamaie

Cum se păstrează

Baby hering la cuptor este cel mai gustos atunci când e cald și proaspăt, așa că vă sfătuiesc să nu gătiți mai mult decât puteți mânca la o masă.

Dacă totuși mai rămâne, îl puteți încălzi ușor pentru 5-7 minute în cuptor la 160 de grade sau la microunde.

Extra sfaturi

  • Dacă ați cumpărat baby hering congelat, lăsați-l să se dezghețe lent, peste noapte în frigider.
  • Dacă vă grăbiți, puteți pune peștele la dezghețat într-un castron cu apă rece cât să îl acopere bine. Aveți grijă să schimbați apa de 2-3 ori la interval de 15 minute.
  • Înainte de gătire, peștele trebuie eviscerat și spălat bine sub jet de apă. Puteți îndepărta capul sau îl puteți lăsa, după preferință.
  • Folosiți o tavă suficient de mare în care să puteți așeza peștii fără să se suprapună. În acest fel se vor găti repede și uniform. Nu e nevoie să îi întoarceți de pe o parte pe alta.
  • Gătiți peștele la temperatură mare (200 grade sau treapta mare la cuptoarele pe gaz) timp de maxim 15 minute.
  • Cuptorul să fie preîncins!
  • Nu uitați să ungeți și tava cu puțin ulei pentru ca peștele să nu se lipească.

Rețete asemănătoare

  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Inele de calamar pane în sos de bere
    Inele de calamar pane în sos de bere
  • Rasol de peste cu legume
    Rasol de pește cu legume și sos de hrean
  • Biban de mare cu legume și sos de roșii
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

baby hering în farfurie cu salata si lamaie

Baby hering la cuptor

Poftă de pește mic, gustos și crocant care se mănâncă cu totul? Încercați această rețetă de baby hering la cuptor, gata în jumătate de oră!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g baby hering (eviscerat )
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • 1 ardei iute (opțional)
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță oregano
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Peste peștele eviscerat și spălat, puneți sare, piper, oregano și 30 ml ulei de măsline.
  • Amestecați bine cu mâinile pentru ca toți peștii să fie condimentați.
  • Așezați baby hering în tava unsă cu ulei. Puneți ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul feliat. Turnați încă puțin ulei de măsline (20 ml), sucul de la ½ de lămâie și dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când peștii sunt rumeniți.
  • Când sunt gata, presărați pătrunjel proaspăt și serviți baby hering la cuptor alături de o salată și lămâie după gust.
Valori nutriționale
Baby hering la cuptor
Valori per porție
Calorii
431
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
27
g
42
%
Colesterol
 
94
mg
31
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
41
g
82
%
Vitamina A
 
253
IU
5
%
Calciu
 
60
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
400 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.