Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
Chec turtă dulce cu mere rase și nuci crocante, un desert fructat, plin de texturi și arome de sărbătoare. O rețetă ușoară, de familie, pe gustul tuturor.
Preparare15 minutes mins
Gătire50 minutes mins
Timp total1 hour hr 5 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 12 felii
Calories: 355kcal
- 2 mere medii
- 400 g făină tip 000
- 1 linguriță rasă praf de copt
- 1 linguriță cu vârf amestec de condimente pt turta dulce scorțișoară, ghimbir pudră, cuișoare, anason, nucșoară
- ½ linguriță de sare
- 120 g unt 80% grăsime moale, la temperatura camerei
- 120 g zahăr brun
- 2 ouă medii
- 120 g miere lichidă
- 170 ml lapte 3,5% grăsime
- 100 g nuci tocate grosier nuci românești, nuci pecan, alune, migdale, etc.
Curățați merele de coajă și dați-le pe răzătoarea cu găuri mari. Chiar dacă oxidează puțin cât timp pregătiți restul ingredientelor, nu e o problemă.
Mixați untul moale cu zahărul până când obțineți o spumă și nu se mai simt cristalele de zahăr.
Peste unt adăugați ouăle și mierea lichidă și mixați din nou până aveți o compoziție omogenă.
Amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea și mixul de condimente și turnați-le peste amestecul de mai sus. Puneți acum merele și ¾ din cantitatea de nuci tocate. Amestecați să se încorporeze.
Turnați laptele în fir subțire, amestecând continuu.
Turnați compoziția în forma de chec unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți checul la 180de grade (căldură sus și jos) pentru aproximativ 45 de minute sau până când este bine închegat, rumenit ușor și trece testul cu scobitoarea.
Lăsați checul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl scoateți pe un grătar.
Feliați checul după ce se răcește complet. Se păstrează acoperit, la temperatura camerei.
Calorii: 355kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 6g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 51mg | Fibre: 2g | Zahăr: 23g | Vitamina A: 334IU | Calciu: 38mg