Pentru a-și păstra aromele, condimentele măcinate trebuie să stea cât mai puțin timp în contact cu aerul, de aceea pregătiți un borcan cu capac etanș înainte de a începe să faceți amestecul.
Asigurați-vă că borcanul și capacul sunt perfect uscate, ca să nu introduceți umiditate în amestec.
Măsurați cu o lingură toate condimentele pe care doriți să le folosiți.
Dacă aveți condimente întregi (semințe, boabe, păstăi, batoane, etc.) va trebui să le măcinați cu un robot sau cu o râșniță de cafea. În funcție de capacitatea aparatului, veți putea măcina toate mirodeniile deodată sau poate e mai înțelept să le măcinați pe rând și apoi să le amesecați.
Dacă folosiți condimente pudră, doar le puneți într-un castron pe măsură ce le măsurați.
Omogenizați condimentele amestecând bine cu o lingură.
Puneți condimentele în borcan și înfiletați capacul. Nu uitați să atașați și o etichetă!
Depozitați borcanul la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumina soarelui. Se poate păstra chiar și un an de zile, dar e bine să știți că aromele se vor estompa în timp.