Cum facem cartofi natur - 2 rețete simple
Cartofi natur, o garnitură potrivită lângă orice mâncare. Rețeta de cartofi fierți cremoși, aromați, care se topesc în gură de buni ce sunt!
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 372kcal
varianta 1 - cartofi natur cu unt, usturoi și pătrunjel
- 1 kg cartofi roz sau cartofi pentru salată
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 2 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt
- sare și piper
varianta 2 - cartofi natur cu ulei de măsline și mărar (rețetă de post)
- 1 kg cartofi roz sau cartofi pentru salată
- 3 linguri ulei de măsline
- mărar proaspăt
- sare și piper
- nucșoară opțional
varianta 1 - cartofi natur cu unt, usturoi și pătrunjel
Spălați cartofii și îi puneți la fiert într-o oală cu apă cât să îi acopere bine. Puneți în apă și o lingură de sare.
Când cartofii sunt fierți (aprox. 40 min.), îi scurgeți de apa în care au fiert și îi stropiți cu un jet de apă rece. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați cuburi de 3-4 cm.
Puneți untul să se topească într-o tigaie, apoi adăugați cuburile de cartofi.
Presărați sare, piper și usturoiul trecut prin presă. Amestecați ușor să nu zdrobiți cartofii. La final presărați pătrunjelul tocat fin.
varianta 2 - cartofi natur cu ulei de măsline și mărar (rețetă de post)
Curățați cartofii de coajă, îi spălați și îi tăiați cuburi de 3-4 cm.
Puneți cuburile de cartofi la fiert în apă rece cu sare, cât să îi depășească bine.
Când cartofii sunt fierți (aprox. 15 min.), îi scurgeți de apă și îi puneți într-un castron.
Puneți ulei de măsline, sare, piper, nucșoară și mărar. Amestecați ușor să nu îi zdrobiți.
Calorii: 372kcal | Carbohidrați: 44g | Proteine: 5g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 54mg | Fibre: 6g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 630IU | Calciu: 37mg