Go Back
+ servings
ciulama de post cu ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină

O ciulama de post cu ciuperci, cu sos îngroșat cu făină, ușor de făcut și atât de bună! Și are doar câteva ingrediente simple și ieftine!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 67kcal

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml supă de legume sau apă
  • 20 g făină aprox. 2 linguri rase
  • sare și piper
  • 2-3 căței usturoi
  • nucșoară
  • mărar sau pătrunjel

Mod de preparare

  • Tăiați ceapa cubulețe. Într-o cratiță încăpătoare puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa timp de 4-5 minute, până când devine ușor sticloasă.
  • Tăiați ciupercile cuburi și le puneți în cratiță cu sare și piper după gust. Pe măsură ce se încălzesc, ciupercile își schimbă culoarea și lasă apă (aprox. 10-13 minute). Dacă ciupercile nu lasă suficient lichid, puteți adăuga aprox. 100 ml de apă călduță.
  • Într-un castron puneți 2 linguri de făină și peste ele turnați 150 ml de supă rece de legume (sau apă). Turnați amestecul în cratiță și lăsați ciulamaua să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
  • La final potriviți gustul de sare și piper și radeți nucșoară după gust. Puneți usturoiul trecut prin presă, presărați mărar proaspăt și lăsați ciulamaua acoperită cu capac pentru 10 minute.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 67kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 5g | Grăsimi: 1g | Fibre: 2g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 159IU | Calciu: 12mg