• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină - o rețetă simplă și ieftină

    Publicat la 14 martie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 5 minute

    O ciulama de post cu ciuperci, cu sos delicios îngroșat cu puțină făină, este o mâncare pe cât de ușor de făcut, pe atât de bună. Are doar câteva ingrediente simple și poate fi un prânz gustos și consistent alături de o mămăliguță.

    ciulama de post cu ciuperci

    Această ciulamaua cu ciuperci proaspete este atât de plină de arome încât nici nu veți simți că este o mâncare de post, fără unt și fără smântână!

    Folosim doar ingrediente proaspete și naturale pentru o mâncare gustoasă și sățioasă. În plus, se face ușor și e gata în doar 30 de minute. Nu uitați să pregătiți și o mămăliguță pe care să o puneți pe masă odată cu această delicioasă ciulama cu ciuperci!

    Iar dacă iubiți ciulamaua, încercați și rețeta mea de ciulama de ciuperci cu smântână sau pe rețeta clasică de ciulama de pui.

    Mergi direct la:
    • Ce ne trebuie
    • Cum se face
    • Cum se păstrează
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce ne trebuie

    Ca de obicei, la rețetele de post, ingredientele sunt puține și simple. Iată mai jos ce ne trebuie pentru rețeta de ciulama cu ciuperci îngroșată cu făină. Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de la finalul postării, pe care o puteți tipări sau o puteți salva. Tot acolo găsiți și varianta video.

    Ingrediente ciulama de post cu ciuperci
    • ciuperci - folosiți ciuperci proaspete sau congelate, ciulamaua nu iese la fel de gustoasă cu ciuperci din conservă. Puteți cumpăra ciuperci Champignon, brune, pleurotus sau ciuperci de pădure: gălbiori, hribi, ghebe, etc.
    • ceapă - o ceapă uscată, mare, ușor călită în ulei va aduce mult gust în această mâncare simplă de post
    • ulei - cu gust neutru, cel de floarea soarelui este perfect
    • făină - orice fel de făină e la fel de bună. O folosim ca să îngroșăm puțin sosul din cratiță
    • supă de legume - pentru sosul de făină care îngroașă ciulamaua. Dacă nu aveți, puteți înlocui cu apă.
    • condimente - sare, piper, usturoi și nucșoară, după gust
    • verdețuri - mărar sau pătrunjel proaspăt, pentru presărat deasupra înainte de servire

    Cum se face

    Este o rețetă de post atât de simplă și de rapidă! Iată mai jos modul de preparare pas cu pas:

    ceapa calita in tigaie

    Tăiați ceapa cubulețe. Într-o cratiță încăpătoare puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa timp de 4-5 minute, până când devine ușor sticloasă.

    ciuperci in tigaie

    Tăiați ciupercile cuburi și le puneți în cratiță cu sare și piper după gust. Pe măsură ce se încălzesc, ciupercile își schimbă culoarea și lasă apă (aprox. 10-13 minute). Dacă ciupercile nu lasă suficient lichid, puteți adăuga aprox. 100 ml de apă călduță.

    supa de legume turnata peste faina

    Într-un castron amestecați 2 linguri de făină cu 150 ml de supă rece de legume (sau apă). Turnați amestecul în cratiță și lăsați ciulamaua să fiarbă la foc mic încă 10 minut

    cratiță cu ciulama de post acoperită cu capac

    La final potriviți gustul de sare și piper și radeți nucșoară după gust. Puneți usturoiul trecut prin presă, presărați mărar proaspăt și lăsați ciulamaua acoperită cu capac pentru 10 minute.

    Nu uitați ca odată cu ciulamaua să pregătiți în paralel și o mămăliguță care să fie gata în același timp. În caz de nevoie, pe blog găsiți și rețeta tradițională de mămăligă.

    ciulama de post cu ciuperci

    Cum se păstrează

    Păstrați ciulamaua la frigider, în recipiente cu capac, pentru 2-3 zile.

    Se poate servi și rece, cu mămăliguță caldă sau o puteți încălzi 2 minute la microunde sau 10-15 minute în cuptorul mare, preîncălzit la 180 de grade.

    Rețete asemănătoare

    • Sarmale de post cu soia
      Sarmale de post cu soia și ciuperci în foi de varză acră
    • cartofi țărănești la tigaie
      Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
    • Mancare de spanac cu usturoi
      Mâncare de spanac cu usturoi, rețetă simplă de post
    • Ardei umpluți de post
      Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    ciulama de post cu ciuperci

    Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină

    O ciulama de post cu ciuperci, cu sos îngroșat cu făină, ușor de făcut și atât de bună! Și are doar câteva ingrediente simple și ieftine!
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g ciuperci proaspete
    • 1 ceapă mare
    • 3 linguri ulei
    • 250-300 ml supă de legume (sau apă)
    • 20 g făină (aprox. 2 linguri rase)
    • sare și piper
    • 2-3 căței usturoi
    • nucșoară
    • mărar sau pătrunjel

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați ceapa cubulețe. Într-o cratiță încăpătoare puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa timp de 4-5 minute, până când devine ușor sticloasă.
    • Tăiați ciupercile cuburi și le puneți în cratiță cu sare și piper după gust. Pe măsură ce se încălzesc, ciupercile își schimbă culoarea și lasă apă (aprox. 10-13 minute). Dacă ciupercile nu lasă suficient lichid, puteți adăuga aprox. 100 ml de apă călduță.
    • Într-un castron puneți 2 linguri de făină și peste ele turnați 150 ml de supă rece de legume (sau apă). Turnați amestecul în cratiță și lăsați ciulamaua să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
    • La final potriviți gustul de sare și piper și radeți nucșoară după gust. Puneți usturoiul trecut prin presă, presărați mărar proaspăt și lăsați ciulamaua acoperită cu capac pentru 10 minute.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină
    Valori per porție
    Calorii
    67
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    11
    g
    4
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    159
    IU
    3
    %
    Calciu
     
    12
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.