Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină - o rețetă simplă și ieftină

Publicat la 14 martie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

70 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

O ciulama de post cu ciuperci, cu sos delicios îngroșat cu puțină făină, este o mâncare pe cât de ușor de făcut, pe atât de bună. Are doar câteva ingrediente simple și poate fi un prânz gustos și consistent alături de o mămăliguță.

ciulama de post cu ciuperci

Această ciulamaua cu ciuperci proaspete este atât de plină de arome încât nici nu veți simți că este o mâncare de post , fără unt și fără smântână!

Folosim doar ingrediente proaspete și naturale pentru o mâncare gustoasă și sățioasă. În plus, se face ușor și e gata în doar 30 de minute. Nu uitați să pregătiți și o mămăliguță pe care să o puneți pe masă odată cu această delicioasă ciulama cu ciuperci!

Iar dacă iubiți ciulamaua, încercați și rețeta mea de ciulama de ciuperci cu smântână sau pe rețeta clasică de ciulama de pui.

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Ca de obicei, la rețetele de post, ingredientele sunt puține și simple. Iată mai jos ce ne trebuie pentru rețeta de ciulama cu ciuperci îngroșată cu făină. Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de la finalul postării, pe care o puteți tipări sau o puteți salva. Tot acolo găsiți și varianta video.

Ingrediente ciulama de post cu ciuperci
  • ciuperci - folosiți ciuperci proaspete sau congelate, ciulamaua nu iese la fel de gustoasă cu ciuperci din conservă. Puteți cumpăra ciuperci Champignon, brune, pleurotus sau ciuperci de pădure: gălbiori, hribi, ghebe, etc.
  • ceapă - o ceapă uscată, mare, ușor călită în ulei va aduce mult gust în această mâncare simplă de post
  • ulei - cu gust neutru, cel de floarea soarelui este perfect
  • făină - orice fel de făină e la fel de bună. O folosim ca să îngroșăm puțin sosul din cratiță
  • supă de legume - pentru sosul de făină care îngroașă ciulamaua. Dacă nu aveți, puteți înlocui cu apă.
  • condimente - sare, piper, usturoi și nucșoară , după gust
  • verdețuri - mărar sau pătrunjel proaspăt, pentru presărat deasupra înainte de servire

Cum se face

Este o rețetă de post atât de simplă și de rapidă! Iată mai jos modul de preparare pas cu pas:

ceapa calita in tigaie

Tăiați ceapa cubulețe. Într-o cratiță încăpătoare puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa timp de 4-5 minute, până când devine ușor sticloasă.

ciuperci in tigaie

Tăiați ciupercile cuburi și le puneți în cratiță cu sare și piper după gust. Pe măsură ce se încălzesc, ciupercile își schimbă culoarea și lasă apă (aprox. 10-13 minute). Dacă ciupercile nu lasă suficient lichid, puteți adăuga aprox. 100 ml de apă călduță.

supa de legume turnata peste faina

Într-un castron amestecați 2 linguri de făină cu 150 ml de supă rece de legume (sau apă). Turnați amestecul în cratiță și lăsați ciulamaua să fiarbă la foc mic încă 10 minut

cratiță cu ciulama de post acoperită cu capac

La final potriviți gustul de sare și piper și radeți nucșoară după gust. Puneți usturoiul trecut prin presă, presărați mărar proaspăt și lăsați ciulamaua acoperită cu capac pentru 10 minute.

Nu uitați ca odată cu ciulamaua să pregătiți în paralel și o mămăliguță care să fie gata în același timp. În caz de nevoie, pe blog găsiți și rețeta tradițională de mămăligă.

ciulama de post cu ciuperci

Cum se păstrează

Păstrați ciulamaua la frigider, în recipiente cu capac, pentru 2-3 zile.

Se poate servi și rece, cu mămăliguță caldă sau o puteți încălzi 2 minute la microunde sau 10-15 minute în cuptorul mare, preîncălzit la 180 de grade.

Rețete asemănătoare

  • Sarmale de post cu soia
    Sarmale de post cu soia și ciuperci în foi de varză acră
  • cartofi țărănești la tigaie
    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
  • Mancare de spanac cu usturoi
    Mâncare de spanac cu usturoi, rețetă simplă de post
  • Ardei umpluți de post
    Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciulama de post cu ciuperci

Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină

O ciulama de post cu ciuperci, cu sos îngroșat cu făină, ușor de făcut și atât de bună! Și are doar câteva ingrediente simple și ieftine!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă mare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml supă de legume (sau apă)
  • 20 g făină (aprox. 2 linguri rase)
  • sare și piper
  • 2-3 căței usturoi
  • nucșoară
  • mărar sau pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați ceapa cubulețe. Într-o cratiță încăpătoare puneți uleiul să se încingă și căliți ceapa timp de 4-5 minute, până când devine ușor sticloasă.
  • Tăiați ciupercile cuburi și le puneți în cratiță cu sare și piper după gust. Pe măsură ce se încălzesc, ciupercile își schimbă culoarea și lasă apă (aprox. 10-13 minute). Dacă ciupercile nu lasă suficient lichid, puteți adăuga aprox. 100 ml de apă călduță.
  • Într-un castron puneți 2 linguri de făină și peste ele turnați 150 ml de supă rece de legume (sau apă). Turnați amestecul în cratiță și lăsați ciulamaua să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
  • La final potriviți gustul de sare și piper și radeți nucșoară după gust. Puneți usturoiul trecut prin presă, presărați mărar proaspăt și lăsați ciulamaua acoperită cu capac pentru 10 minute.
Valori nutriționale
Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină
Valori per porție
Calorii
67
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
159
IU
3
%
Calciu
 
12
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
70 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.