Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră)
Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox 25 cm diametru.
Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.
Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.
După o oră răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.
Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.
Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.
Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.