Go Back
+ servings
cornuri cu ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

Aceste cornuri pufoase cu ciocolată sunt absolut perfecte! Aurii, moi, cu multe straturi care se desfac în pale fine ca mătasea!
Preparare1 hour
Gătire25 minutes
dospire2 hours 30 minutes
Timp total3 hours 55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 12
Calories: 365kcal

Ingrediente

aluat

  • 500 g făină tip 000
  • 7 g drojdie uscată instant sau 25 drojdie proaspătă
  • 300 ml lapte călduț max. 40 de grade
  • 80 g zahăr tos
  • 40 g ulei de floarea soarelui
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță sare

pentru umplut

  • 100 g unt 82% grăsime foarte moale
  • 12 linguri cremă de ciocolată Nutella, Finetti, etc.

pentru uns deasupra

  • 1 ou

opțional - pentru ornat

  • 20-50 g ciocolată topită tabletă neagră sau cu lapte

Mod de preparare

  • Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră)
  • Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox 25 cm diametru.
  • Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.
  • Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.
  • După o oră răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.
  • Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.
  • Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.
  • Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 365kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 7g | Grăsimi: 15g | Colesterol: 37mg | Fibre: 2g | Zahăr: 15g | Vitamina A: 273IU | Calciu: 56mg