• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aluaturi dulci

    Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Publicat la 17 ianuarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 8 minute

    Aceste cornuri pufoase cu ciocolată sunt absolut perfecte! Aurii, moi, cu multe straturi care se desfac în pale fine ca mătasea! Sunt o combinație între cornuri dospite și croissantele franțuzești, dar sunt mult mai ușor de făcut.

    cornuri cu ciocolata

    Oricând îți dorești ceva bun pentru micul dejun sau de luat la pachet, aceste cornuri cu Nutella sau Finetti vor fi cea mai bună alegere! Pentru că au straturi de aluat separate de straturi de unt, se vor păstra pufoase și fragede și a doua zi.

    Se fac ușor, aluatul e moale și e minunat să te joci cu el, iar mirosul de cornuri bune cu unt care umple bucătăria merită tot efortul!

    Dacă doriți altfel de umplutură, vă recoamnd să încercați și rețeta mea de cornuri umplute cu magiun de prune!

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Cum să faci cornuri pufoase cu ciocolată
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Echipamente necesare
    • Extra sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Ce să serviți lângă aceste cornuri pufoase cu ciocolată
    • Alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Vă las mai jos lista ingredientelor ca să vedeți dintr-o privire dacă aveți în casă tot ce vă trebuie. Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva.

    pentru aluat

    • făină - folosiți făină de patiserie, tip 000 sau făină specială pentru cozonac
    • drojdie - puteți folosi drojdie uscată sau drojdie proaspătă
    • lapte cu 3,5% grăsime
    • zahăr tos
    • ulei de floarea soarelui
    • coaja rasă de la o lămâie
    • vanilie - puteți folosi extract, esență, pastă sau pudră de vanilie
    • sare

    pentru umplut

    • unt - cu 82% grăsime și să fie foarte moale
    • cremă de ciocolată - Nutella, Finetti, etc.

    pentru uns deasupra

    • ou bătut

    opțional - pentru ornat

    •  ciocolată topită  - folosiți o tabletă de ciocolată neagră sau cu lapte
    cornuri cu ciocolata

    Cum să faci cornuri pufoase cu ciocolată

    aluat de cornuri cu unt framantat in castron

    Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră).

    aluat intins cu sucitorul pentru cornuri cu ciocolata

    Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 25 cm diametru.

    aluat uns cu unt pentru cornuri pufoase cu nutella

    Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.

    invelim aluatul cu folie de plastic

    Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.

    12 triunghiuri cu crema de ciocolata

    Răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.

    cornuri cu ciocolata in tava

    Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.

    tava cu cornuri in cuptor

    Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.

    cornuri decorate cu ciocolata topita

    Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.

    cornuri cu ciocolata

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Rețeta de cornuri pufoase cu ciocolată se poate adapta într-o oarecare măsură, în funcție de preferințele sau de nevoile voastre:

    • Lapte - dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți înlocui laptele cu o băutură vegetală pe bază de ovăz, soia, caju, migdale, etc. și untul cu o alternativă vegană.
    • Cremă de ciocolată - puteți folosi în schimb magiun de prune sau orice alt gem mai gros, bine legat sau bucățele de rahat, fructe uscate, cremă de nuci ca la cozonac, etc.
    • Ouă - dacă nu consumați ouă, puteți pur și simplu să nu ungeți cornurile cu nimic, dar vor fi mai palide și nu așa lucioase.

    cornuri cu ciocolata

    Echipamente necesare

    Aluatul e hidratat, moale și se frământă destul de ușor. Totuși, un robot de bucătărie este mereu util și face oricând treabă mai bună decât brațele noastre.

    cornuri cu ciocolata

    Extra sfaturi

    1. Untul trebuie să fie foarte moale, ca să poată fi întins cu dosul unei furculițe. E bine să îl scoateți din frigider cu 4 ore înainte sau să îl încălziți ușor la microunde, 30 de secunde la putere minimă.
    2. Laptele trebuie să fie ușor călduț ca să stimuleze acțiunea drojdiei. Îl puteți încălzi de asemenea la microunde (aprox. 30 de secunde) dar să nu depășească 40 de grade!
    3. Nu exagerați cu umplutura! La cuptor crema de ciocolată devine foarte fluidă și va curge în tavă.

    Întrebări frecvente

    Care este diferența dintre cornuri și croissante?

    Cornurile se fac din aluat dospit cu drojdie, în timp ce croissantele se fac din aluat fraged de foietaj care conține doar faină și mult unt și care nu necesită dospire.

    Ce fel de ciocolată folosim la cornuri umplute?

    Puteți folosi cremă de ciocolată Nutella sau Finetti sau batoane de ciocolată termostabilă care nu se topește și nu curge în cuptor.

    Se pot congela cornurile cu ciocolată?

    Da, puteți congela cornurile cu ciocolată fie după formare (înainte de coacere), fie după ce le-ați copt. Dacă le congelați necoapte, lăsați-le să se dezghețe peste noapte la frigider și înainte de coacere lăsați-le 30 de minute la temperatura camerei.
    Dacă le congelați coapte, lăsați-le să se dezghețe lent, la temperatura camerei.

    Cum se pot încălzi cornurile?

    Puteți încălzi cornurile la microunde pentru 1-2 minute.

    Ce să serviți lângă aceste cornuri pufoase cu ciocolată

    Cornurile cu ciocolată sunt deja gata? 🙂 Vă las mai jos câteva sugestii de băuturi cu care să le savurați:

    • ciocolata calda de casa
      Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
    • Lapte de aur cu turmeric
      Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
    • Ceai de ghimbir
      Ceai de ghimbir
    • pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta
      Ceai de fructe goji cu lămâie

    Alte rețete asemănătoare

    Dacă vă plac aluaturile, iată mai jos și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

    • Melci cu nuca
      Melci cu nucă din aluat de cozonac
    • Colăcei împletiți
      Colaci împletiți de post din aluat simplu, de pâine
    • chifle pufoase cu cascaval
      Chifle pufoase cu cașcaval, rețeta rapidă, fără dospire
    • Covrigi pufosi cu unt si susan
      Covrigi pufoși cu unt și susan. Rețetă turcească.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    cornuri cu ciocolata

    Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aceste cornuri pufoase cu ciocolată sunt absolut perfecte! Aurii, moi, cu multe straturi care se desfac în pale fine ca mătasea!
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 1 hour hour
    Gătire: 25 minutes minutes
    dospire: 2 hours hours 30 minutes minutes
    Timp total: 3 hours hours 55 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot de bucatarie KA
    rola taiat cornulete
    rolă tăiat cornulețe
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    aluat

    • 500 g făină (tip 000)
    • 7 g drojdie uscată instant (sau 25 drojdie proaspătă)
    • 300 ml lapte călduț (max. 40 de grade)
    • 80 g zahăr tos
    • 40 g ulei de floarea soarelui
    • coaja rasă de la o lămâie
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • ½ linguriță sare

    pentru umplut

    • 100 g unt 82% grăsime (foarte moale)
    • 12 linguri cremă de ciocolată (Nutella, Finetti, etc.)

    pentru uns deasupra

    • 1 ou

    opțional - pentru ornat

    • 20-50 g ciocolată topită (tabletă neagră sau cu lapte)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră)
    • Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox 25 cm diametru.
    • Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.
    • Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.
    • După o oră răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.
    • Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.
    • Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.
    • Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt
    Valori per porție
    Calorii
    365
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    15
    g
    23
    %
    Colesterol
     
    37
    mg
    12
    %
    Carbohidrați
     
    50
    g
    17
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    15
    g
    17
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    273
    IU
    5
    %
    Calciu
     
    56
    mg
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
    • Reteta minciunele din aluat fara drojdie
      Minciunele - rețeta veche, fără drojdie din cartea Silviei Jurcovan
    • reteta de post mucenici umpluti cu gem
      Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.