Paste cu ulei de măsline și usturoi (Pasta all'aglio e olio)
Secretul rețetei de paste cu ulei de măsline și usturoi, stă în calitatea ingredientelor și în tehnica de preparare. Învață să le faci corect!
Preparare5 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Retete de paste
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 617kcal
- 200 g spaghete
- 50 ml ulei de măsline
- 4 căței usturoi
- fulgi de chilli sau ardei iute după gust
- sare și piper după gust
- 20-30 g parmezan ras opțional
- pătrunjel opțional
Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le fierbeți al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Într-o tigaie adâncă puneți uleiul de măsline și usturoiul tăiat felii. Usturoiul îl puneți în uleiul rece, nu cald! Puneți apoi și ardeiul iute feliat sau fulgii de chilli. Gătiți la foc mediu spre mic, aproximativ 10 minute. Usturoiul trebuie să devină galben-auriu dar să nu se ardă.
Scurgeți pastele de apa în care au fiert și le puneți în tigaia cu ulei. Puneți acum sare și piper după gust și amestecați bine pentru ca aromele și uleiul să pătrundă în paste.
Serviți imediat, opțional cu parmezan ras și pătrunjel proaspăt tăiat fin.
- Pregătiți-vă dinainte toate ingredientele pentru a putea apoi să vă ocupați exclusiv de călirea usturoiului. În acest fel sunteți siguri că nu îl scăpați din ochi și nu se rumenește prea tare.
- Puteți scoate feliile de usturoi din ulei după ce au devenit aurii sau le puteți lăsa, după dorință. Eu le las, pentru că îmi place să dau de ele prin farfurie.
- În unele rețete la final, în tigaie se adaugă și puțin din apa în care au fiert pastele. Amidonul din apă ajută aromele să intre în paste. Eu am testat în ambele feluri și am decis că prefer fără apă, doar pastele îmbrăcate în ulei.
Calorii: 617kcal | Carbohidrați: 76g | Proteine: 16g | Grăsimi: 27g | Colesterol: 9mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 87IU | Calciu: 112mg