Go Back
+ servings
reteta de post mucenici umpluti cu gem
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post

Rețeta de mucenici umpluți cu gem și nucă, din aluat frământat cu suc de portocale. Veți avea mucenici, pufoși, aromați, cu multă umplutură.
Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
dospire1 hour
Timp total1 hour 50 minutes
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8 mucenici
Calories: 583kcal

Ingrediente

  • 700 g făină tip 000
  • 10 g drojdie uscată instant 35 g drojdie proaspătă
  • 120 g zahăr tos
  • 7 g sare
  • 1 linguriță coajă rasă de portocale
  • 350 ml suc de portocale
  • 80 ml ulei
  • 1 borcan magiun de prune 400 g
  • 100 g miez de nucă 50+50
  • 50 g miere de albine fluidă

Mod de preparare

aluat cu suc de portocale

  • Într-un bol încăpător cerneți făina, sarea, adăugați zahărul, coaja de lămâie și drojdia. Începeți să turnați alternativ câte puțin suc de portocale și ulei. Frământați aluatul timp de 20 minute la mână sau 10 minute la robot.
  • Puneți aluatul într-un vas uns cu puțin ulei, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească într-un loc călduț până când își dublează volumul (aprox. 1 oră)
  • Între timp încălziți pentru miezul de nucă într-o tigaie pentru 3-4 minute. Îl lăsați să se răcească și îl mărunțiți grosier din cuțit. Dacă aveți miere zaharisită, tot acum o topiți la bain marie.
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru și îl împărțiți în 8 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat la aprox. 30x17 cm. Întindeți peste aluat o lingură de gem amestecat cu miez de nucă, apoi rulați aluatul și modelați mucenicii în forma cifrei 8.
  • Puneți mucenicii în tavă, peste hârtie de copt, îi acoperiți cu un șervet de bucătărie și îi lăsați să mai dospească încă 30 de minute.
  • Într-un castron dizolvați o linguriță de miere în 100 ml de apă. Cu acest sirop ungeți mucenicii înainte să îi băgați la cuptor.
  • Coaceți mucenicii în cuptorul preîncins la 175 de grade pentru aprox. 30 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.
  • Ungeți mucenicii cu miere lichidă și îi presărați cu miez de nucă mărunțit.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 583kcal | Carbohidrați: 91g | Proteine: 13g | Grăsimi: 19g | Fibre: 3g | Zahăr: 25g | Vitamina A: 96IU | Calciu: 32mg