Go Back
+ servings
paine alba impletita la tava
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Pâine albă împletită la tavă

Cauți o rețetă de pâine de casă pufoasă? Încearcă această pâine albă împletită, coaptă în tavă! Se păstrează fragedă și bună, nu se usucă!
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
dospire1 hour 30 minutes
Timp total2 hours 30 minutes
Categorie: Pâine
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 pâine
Calories: 2624kcal

Ingrediente

  • 500 g făină albă tip 650
  • 7 g drojdie instant sau 25 g drojdie proaspătă
  • 6 g sare
  • 30 g zahăr
  • 250 ml apă călduță max. 40 de grade
  • 50 ml ulei

deasupra

Mod de preparare

am folosit o tavă cu dimensiunile 23x10x10 cm

  • Cerneți făina într-un castron încăpător. Adăugați drojdia uscată și zahărul. Amestecați, apoi puneți și sarea. Începeți să frământați turnând apa călduță și uleiul puțin câte puțin.
    aluat framantat la robot
  • Frământați 7-8 minute la robot sau 15 minute la mână. Acoperiți castronul cu o folie de plastic și lăsați aluatul să crească într-un loc călduț până când își dublează volumul (aprox. 1 oră).
    aluat la dospit in castron acoperit cu folie alimentara
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru și îl frământați puțin ca să eliminați gazele acumulate în timpul dospirii. Împărțiți aluatul în 2 părți egale și le dați formă de bilă. Lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute, acoperite cu un șervet ca să nu se usuce.
    doua parti de aluat
  • Întindeți fiecare parte de aluat într-un dreptunghi de aprox. 30x20 cm. Rulați aluatul pe latura lungă formând un sul/baton.
    aluat de paine intins si rulat
  • Împletiți cele 2 suluri de aluat, ca la cozonac și puneți-le în tava tapetată cu hârtie de copt. Lăsați pâinea să dospească la cald, acoperită, încă 30 de minute.
    aluat de paine impletit
  • Înainte să băgați pâinea în cuptor o ungeți cu apa în care ați dizolvat mierea de albine și o presărați cu semințe de mac.
    paine in tava presarata cu seminte de mac
  • Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute.
    paine impletita coapta in tava
  • Scoateți pâinea din formă și lăsați-o să se răcească pe un grătar. Feliați pâinea numai după ce se răcește.
    paine impletita la tava

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 2624kcal | Carbohidrați: 397g | Proteine: 63g | Grăsimi: 85g | Fibre: 14g | Zahăr: 33g | Vitamina A: 61IU | Calciu: 113mg