Go Back
+ servings
langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

Rețeta simplă pentru cei mai pufoși langoși ungurești! Iată cum să faci acasă langoși tradiționali cu brânză și smântână, usturoi, bacon, etc.
Preparare15 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 6 langoși
Calories: 427kcal

Ingrediente

  • 500 g făină 000 sau 650
  • 7 g drojdie instant 25 g drojdie proaspătă
  • 10 g zahăr
  • 10 g sare
  • 200 ml lapte ușor călduț se poate înlocui cu apă
  • 150 ml apă
  • 50 ml ulei pentru uns și întins
  • 1 litru ulei pentru prăjit

pentru servit - la alegere

  • mujdei
  • smântână
  • cașcaval
  • telemea
  • mărar, ceapă verde, usturoi
  • gem sau dulceață
  • Nutella

Mod de preparare

  • Puneți într-un castron: făina, drojdia, sarea și zahărul. Începeți să turnați lapte și apă și frământați 15 minute la mână sau 5-7 minute la robot.
    aluat de langosi framantat la robot
  • Aluatul va fi moale și lipicios. Ungeți un castron cu puțin ulei și transferați aici aluatul. Acoperiți castronul și lăsați aluatul să dospească 40-50 de minute sau până își dublează volumul.
    aluat framantat
  • Împărțiți aluatul în 6 părți egale pe care le modelați în formă de bilă. Așezați bilele de aluat într-o tavă unsă cu ulei. Ungeți și bilele la suprafață ca să nu se usuce. Acoperiți tava cu o folie de plastic și lăsați bilele de aluat să se odihnească 15 minute.
    aluat împartit pentru langosi
  • Ungeți masa cu ulei și întindeți fiecare langoș cu palmele, nu cu sucitorul, în discuri de 20-22 cm. Langoșii trebuie să fie mai subțiri în mijloc și mai groși pe margini.
    cum se intind langosii cu palmele
  • Puneți uleiul să se încălzească foarte bine și păjiți pe rând langoșii, pe ambele părți, până când se rumenesc (aprox. 1 minut fiecare).
    cum se prajesc langosi in ulei incins
  • Scoateți langoșii pe prosoape de hârtie care să absoarbă uleiul și serviți-i cât sunt calzi, cu toppingul preferat.
    langosi prajiti

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 427kcal | Carbohidrați: 66g | Proteine: 10g | Grăsimi: 13g | Colesterol: 4mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 81IU | Calciu: 61mg