Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
Rețeta simplă pentru cei mai pufoși langoși ungurești! Iată cum să faci acasă langoși tradiționali cu brânză și smântână, usturoi, bacon, etc.
Preparare15 minutes mins
Gătire1 hour hr
Timp total1 hour hr 15 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 6 langoși
Calories: 427kcal
- 500 g făină 000 sau 650
- 7 g drojdie instant 25 g drojdie proaspătă
- 10 g zahăr
- 10 g sare
- 200 ml lapte ușor călduț se poate înlocui cu apă
- 150 ml apă
- 50 ml ulei pentru uns și întins
- 1 litru ulei pentru prăjit
pentru servit - la alegere
- mujdei
- smântână
- cașcaval
- telemea
- mărar, ceapă verde, usturoi
- gem sau dulceață
- Nutella
Puneți într-un castron: făina, drojdia, sarea și zahărul. Începeți să turnați lapte și apă și frământați 15 minute la mână sau 5-7 minute la robot.
Aluatul va fi moale și lipicios. Ungeți un castron cu puțin ulei și transferați aici aluatul. Acoperiți castronul și lăsați aluatul să dospească 40-50 de minute sau până își dublează volumul.
Împărțiți aluatul în 6 părți egale pe care le modelați în formă de bilă. Așezați bilele de aluat într-o tavă unsă cu ulei. Ungeți și bilele la suprafață ca să nu se usuce. Acoperiți tava cu o folie de plastic și lăsați bilele de aluat să se odihnească 15 minute.
Ungeți masa cu ulei și întindeți fiecare langoș cu palmele, nu cu sucitorul, în discuri de 20-22 cm. Langoșii trebuie să fie mai subțiri în mijloc și mai groși pe margini.
Puneți uleiul să se încălzească foarte bine și păjiți pe rând langoșii, pe ambele părți, până când se rumenesc (aprox. 1 minut fiecare).
Scoateți langoșii pe prosoape de hârtie care să absoarbă uleiul și serviți-i cât sunt calzi, cu toppingul preferat.
Calorii: 427kcal | Carbohidrați: 66g | Proteine: 10g | Grăsimi: 13g | Colesterol: 4mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 81IU | Calciu: 61mg