Go Back
+ servings
Reteta tiramisu rapid fara oua
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

Această rețetă ușoară de tiramisu fără ouă, cu mascarpone și frișcă e gata în doar 10 minute, iar rezultatul este delicios!
Preparare10 minutes
la rece4 hours
Timp total4 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Italiana
Porții: 6
Calories: 456kcal

Ingrediente

tavă 20 x 20 cm

  • aprox. 24 buc pișcoturi de șampanie
  • 200 ml cafea expresso sau ness
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 40 g zahăr pudră sau după gust
  • 3 lingurițe extract de vanilie
  • 2 linguri brandy, rom, amaretto
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare

crema de mascarpone

  • Puneți mascarpone și smântână pentru frișcă într-un castron și mixați până se omogenizează și obțineți o cremă fină și fermă.
  • Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie și mixați scurt, doar cât să le încorporați.

asamblare și decor

  • Pregătiți cafeaua. Lăsați-o să se răcească, apoi adăugați alcoolul.
  • Alegeți un vas cu dimensiuni de aprox. 20×20 cm. Puneți 2 linguri de cremă pe fundul vasului, apoi începeți să așezați pișcoturile după ce le treceți pe fiecare pentru 1 secundă prin cafeaua rece.
  • Peste primul strat de pișcoturi puneți jumătate din cantitatea de cremă.
  • Așezați și al doilea strat de pișcoturi trecut prin cafea și din nou un strat de cremă. Presărați suprafața cu cacao folosind o sită de ceai.
  • Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar e de preferat să o lăsați peste noapte. Tiramisu e întotdeauna mai bun a doua zi.

Video

Notă

  • Mascarpone și smântâna pentru frișcă trebuie să fie reci, de la frigider. De asemenea e bine să țineți și castronul și telurile mixerului 30 de minute la frigider înainte să le folosiți la prepararea cremei.
  • Cafeaua în care înmuiați pișcoturile trebuie să fie rece, altfel pișcoturile se vor înmuia prea mult.
  • Înmuiați pișcoturile în cafea doar o secundă, nu mai mult.
  • Înainte să îl băgați la frigider, presărați tiramisu cu un strat gros și uniform de cacao. Acesta va preveni uscarea cremei la suprafață.
  • Dacă stratul de cacao s-a umezit în frigider, pentru un aspect frumos, înainte de servire pudrați prăjitura cu încă un strat de fin de cacao.
  • Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 456kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 6g | Grăsimi: 43g | Colesterol: 113mg | Fibre: 0.1g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 1448IU | Calciu: 118mg