Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
Vrei o gustare rapidă și sănătoasă? Încearcă rețeta de chiftele de post din linte uscată, o alternativă delicioasă la chiftelele tradiționale!
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
hidratare linte2 hours hrs
Timp total2 hours hrs 30 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 22
Calories: 82kcal
- 250 g linte roșie uscată
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 căței usturoi
- ½ legătură pătrunjel
- 1 lingură roșii pasate
- sare și piper
- 100 ml ulei pentru prăjit
Puneți lintea roșie uscată într-un castron și turnați apă cât să o acopere bine. Lăsați lintea la hidratat pentru 2 ore, apoi o scurgeți foarte bine de apă într-o sită de paste.
În cuva robotului puneți: ceapa, morcovul și usturoiul. După ce le mărunțiți bine, adăugați lintea scursă, pătrunjelul, roșiile pasate și condimentele. Măcinați până când obțineți o pastă omogenă, foarte puțin texturată.
Puneți 2 linguri de ulei să se încingă în tigaie. Cu palmele umede formați chifteluțe pe care le prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenesc frumos.
Pe măsură ce sunt gata, scoateți chiftelele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Puneți din nou ulei în tigaie înainte să prăjiți următoarea tranșă de chifteluțe.
Calorii: 82kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 3g | Grăsimi: 4g | Fibre: 4g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 766IU | Calciu: 9mg