Go Back
+ servings
chiftele de post din linte uscata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane

Vrei o gustare rapidă și sănătoasă? Încearcă rețeta de chiftele de post din linte uscată, o alternativă delicioasă la chiftelele tradiționale!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
hidratare linte2 hours
Timp total2 hours 30 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 22
Calories: 82kcal

Ingrediente

  • 250 g linte roșie uscată
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 căței usturoi
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1 lingură roșii pasate
  • sare și piper
  • 100 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Puneți lintea roșie uscată într-un castron și turnați apă cât să o acopere bine. Lăsați lintea la hidratat pentru 2 ore, apoi o scurgeți foarte bine de apă într-o sită de paste.
    linte roșie la înmuiat
  • În cuva robotului puneți: ceapa, morcovul și usturoiul. După ce le mărunțiți bine, adăugați lintea scursă, pătrunjelul, roșiile pasate și condimentele. Măcinați până când obțineți o pastă omogenă, foarte puțin texturată.
    legume pasate la robot
  • Puneți 2 linguri de ulei să se încingă în tigaie. Cu palmele umede formați chifteluțe pe care le prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenesc frumos.
    chiftele de linte prajite in tigaie
  • Pe măsură ce sunt gata, scoateți chiftelele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Puneți din nou ulei în tigaie înainte să prăjiți următoarea tranșă de chifteluțe.
    chiftelute de linte prajite
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 82kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 3g | Grăsimi: 4g | Fibre: 4g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 766IU | Calciu: 9mg