Go Back
+ servings
supa de dovlecei a la grec
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Supă de dovlecei a la grec

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și rapide pentru o supă de vară cremoasă, atunci trebuie neapărat să încercați supa de dovlecei a la grec! Este o mâncare ieftină și delicioasă, care poate fi pregătită în doar 40 de minute.
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 65kcal

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapă uscată
  • ½ ardei gras
  • 1 rădăcină păstârnac sau pătrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 2 dovlecei aprox. 500 g
  • 1,2 litri apă
  • sare și piper
  • 1 frunză de dafin
  • 200 ml smântână lichidă pentru gătit min. 20% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 4-5 căței de usturoi sau după gust
  • sucul de la 1 lămâie
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Curățați și tăiați toate legumele. Puneți uleiul să se încălzească într-o oală de aprox. 4 litri și căliți ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul gras pentru aprox. 10 minute, până când se înmoaie și își dezvoltă aromele.
  • Puneți și cuburile de dovlecei în oală, adăugați sare, piper, dafin și 1,2 litri de apă. Lăsați legumele să fiarbă cu capac, la foc mic, pentru 20-30 de minute.
  • Îndepărtați frunza de dafin și pasați legumele cu un blender de mână până când obțineți o consistență fină și cremoasă.
  • Într-un castron amestecați cele 2 gălbenușuri cu smântâna de gătit și un praf de sare. Cu un polonic turnați puțin câte puțin din supa fierbinte peste smântână și amestecați.
  • Stingeți focul și când amestecul de smântână din castron a devenit fierbinte, turnați-l în oală peste supa de legume. Potriviți gustul de sare și piper.
  • Adăugați în supă: usturoiul trecut prin presă, suc de lămâie și 2-3 liguri de mărar tocat fin. Puneți capacul și lăsați aromele să infuzeze pentru 10 minute, apoi supa e gata de servit.

Video

Notă

  • alegeți dovlecei proaspeți și tineri, deoarece aceștia au o textură mai fină, mai puține semințe și un gust mai dulce.
  • căliți legumele în ulei până când se înmoaie și încep să capete ușoare urme de rumenire. În acest fel vă asigurați că obțineți cea mai intensă aromă.
  • nu fierbeți legumele în exces, ci doar până când intră ușor furculița în morcovi.
  • asigurați-vă că temperați corect amestecul de smântână și ouă înainte să îl turnați peste supă, altfel supa se poate "brânzi" și va avea un aspect neplăcut.
  • treceți usturoiul printr-o presă cu sită fină sau zdrobiți-l într-un mojar, astfel încât să nu rămână bucăți mari care să se simtă neplăcut în supa fină și cremoasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 65kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 2g | Grăsimi: 2g | Colesterol: 65mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 4705IU | Calciu: 37mg