Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
Pizza cu blat de dovlecei, mozzarela și salam este perfectă pentru o masă rapidă și gustoasă. O opțiune sănătoasă fără a compromite dieta!
Preparare10 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 1 pizza 24 cm
Calories: 1200kcal
blat de dovlecei pentru pizza
- 400 g dovlecei rași 2 dovlecei medii
- sare
- 1 ou
- 1 lingură smântână grasă
- 4 linguri cu vârf făină
- piper
- 1 lingură ulei
topping de pizza
- 80 g salam
- 80 g cașcaval ras
- 50 g mozarella
- 1 roșie
- busuioc
- usturoi - opțional
blat de dovlecei pentru pizza
Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.
Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.
Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.
După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.
Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.
Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.
Calorii: 1200kcal | Carbohidrați: 53g | Proteine: 66g | Grăsimi: 81g | Colesterol: 425mg | Fibre: 6g | Zahăr: 16g | Vitamina A: 3279IU | Calciu: 957mg