Timp estimat pentru citit: 6 minute
Această pizza cu blat de dovlecei rași și topping de mozzarela, cașcaval și salam este perfectă pentru prânz sau pentru o cină rapidă și gustoasă. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de gustul unei pizza fără a-și compromite dieta. Încercați această rețetă și bucurați-vă de o pizza delicioasă și sănătoasă!

Blatul de dovlecei este ușor de preparat și nu necesită mult timp. Spre deosebire de blatul clasic de pizza, cel cu dovlecei rași va fi ușor crocant la exterior, în timp ce la interior rămâne moale și suculent. Este foarte gustos și e o modalitate ușoară de a include mai multe legume în meniu.
Topping-ul de pizza este la fel de important ca și blatul. Pentru această rețetă, am ales: cașcaval, mozzarela, salam, roșii și busuioc, dar voi puteți folosi și alte ingrediente care vă plac. Adăugați la final câteva frunze de busuioc proaspăt pentru aromă și pentru a înveseli aspectul.

Mergi direct la:
Ingrediente
E foarte simplă rețeta de pizza pe blat de dovlecei și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.
Iată ce ne trebuie:
blat de dovlecei pentru pizza
- 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
- sare
- 1 ou
- 1 lingură smântână grasă
- 4 linguri cu vârf făină
- piper
- 1 lingură ulei
topping pentru pizza
- 80 g salam
- 80 g cașcaval ras
- 50 g mozarella
- 1 roșie
- busuioc
- usturoi - opțional
Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Preparare
Spre deosebire de pizza clasică, la pizza cu dovlecei este nevoie să coacem blatul înainte pentru a fi siguri că este bine pătruns și în interior. Vom coace mai întâi blatul în tigaie, pe ambele părți până când se rumenește ușor.
Apoi punem toppingul și vom introduce pizza în cuptor pentru câteva minute ca să se rumenească puțin și să se topească brânzeturile.
Iată mai jos rețeta pas cu pas, în imagini.

Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.

Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.

Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.

După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.

Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.

Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.

Cum se păstrează
Pizza cu dovlecei este foarte gustoasă imediat după gătire, cât timp brânzeturile sunt calde și topite, de accea vă recomand să faceți atât cât puteți mânca.
Dacă totuși a mai rămas sau dacă doriți să o luați la pachet, o puteți păstra de pe zi pe alta la frigider, într-o caserolă cu capac. Când doriți să o serviți, o încălziți ușor în cuptor sau la microunde.
Extra-sfaturi
- Dacă doriți să faceți blatul mai crocant, puteți adăuga puțin pesmet în amestecul de dovlecel.
- Puteți folosi orice topping preferați, cum ar fi: ciuperci, boabe de porumb, măsline, ardei sau ceapă.
- Puteți înlocui salamul cu ton din conservă, șuncă sau bacon pentru o variantă mai gustoasă.
Întrebări frecvente
Da, puteți folosi orice tip de brânză preferați, dar ideal ar fi să folosiți o brânză care să se topească ușor și frumos în cuptor.
Da, puteți face blatul cu o zi înainte și să-l păstrați în frigider până când sunteți gata să faceți pizza.
Da, puteți congela pizza după ce a fost coaptă. Împărțiți în porții individuale înainte de congelare pentru a fi mai ușor de încălzit ulterior.
Alte rețete de pizza
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Alte rețete cu dovlecei
Iubitori de dovlecei? Iată și alte rețete simple și gustoase:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
Rețeta Video
Ingrediente
blat de dovlecei pentru pizza
- 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
- sare
- 1 ou
- 1 lingură smântână grasă
- 4 linguri cu vârf făină
- piper
- 1 lingură ulei
topping de pizza
- 80 g salam
- 80 g cașcaval ras
- 50 g mozarella
- 1 roșie
- busuioc
- usturoi - opțional
Instrucțiuni de preparare
blat de dovlecei pentru pizza
- Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.
- Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.
- Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.
- După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.
- Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.
- Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Eleonora a zis
Felicitări pentru ideea deosebită! Chiar a ieșit foarte bine blatul. Eu am facut 2 pizza căci ai mei au mofturi fiecare dar le-am copt pe amândouă odată și a fost nevoie de timp mai mult la cuptor dar depinde de aparatul fiecăruia.
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur tare mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut. Așa este, timpul la cuptor se poate ajusta.
Mulțumesc! O zi frumoasă!