• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Pizza

    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

    Publicat la 12 iulie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 6 minute

    Această pizza cu blat de dovlecei rași și topping de mozzarela, cașcaval și salam este perfectă pentru prânz sau pentru o cină rapidă și gustoasă. Este o opțiune sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de gustul unei pizza fără a-și compromite dieta. Încercați această rețetă și bucurați-vă de o pizza delicioasă și sănătoasă!

    Reteta pizza pe blat de dovlecei

    Blatul de dovlecei este ușor de preparat și nu necesită mult timp. Spre deosebire de blatul clasic de pizza, cel cu dovlecei rași va fi ușor crocant la exterior, în timp ce la interior rămâne moale și suculent. Este foarte gustos și e o modalitate ușoară de a include mai multe legume în meniu.

    Topping-ul de pizza este la fel de important ca și blatul. Pentru această rețetă, am ales: cașcaval, mozzarela, salam, roșii și busuioc, dar voi puteți folosi și alte ingrediente care vă plac. Adăugați la final câteva frunze de busuioc proaspăt pentru aromă și pentru a înveseli aspectul.

    Reteta pizza pe blat de dovlecei
    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cum se păstrează
    • Extra-sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete de pizza
    • Alte rețete cu dovlecei
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    E foarte simplă rețeta de pizza pe blat de dovlecei și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

    Iată ce ne trebuie:

    blat de dovlecei pentru pizza

    • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
    • sare
    • 1 ou
    • 1 lingură smântână grasă
    • 4 linguri cu vârf făină
    • piper
    • 1 lingură ulei

    topping pentru pizza

    • 80 g salam
    • 80 g cașcaval ras
    • 50 g mozarella
    • 1 roșie
    • busuioc
    • usturoi - opțional

    Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

    Preparare

    Spre deosebire de pizza clasică, la pizza cu dovlecei este nevoie să coacem blatul înainte pentru a fi siguri că este bine pătruns și în interior. Vom coace mai întâi blatul în tigaie, pe ambele părți până când se rumenește ușor.

    Apoi punem toppingul și vom introduce pizza în cuptor pentru câteva minute ca să se rumenească puțin și să se topească brânzeturile.

    Iată mai jos rețeta pas cu pas, în imagini.

    dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza

    Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.

    cum se face blat de pizza cu dovlecei

    Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.

    blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie

    Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.

    topping pentru pizza

    După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.

    pizza cu blat de dovlecei la cuptor

    Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.

    Reteta pizza pe blat de dovlecei

    Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.

    Reteta pizza pe blat de dovlecei

    Cum se păstrează

    Pizza cu dovlecei este foarte gustoasă imediat după gătire, cât timp brânzeturile sunt calde și topite, de accea vă recomand să faceți atât cât puteți mânca.

    Dacă totuși a mai rămas sau dacă doriți să o luați la pachet, o puteți păstra de pe zi pe alta la frigider, într-o caserolă cu capac. Când doriți să o serviți, o încălziți ușor în cuptor sau la microunde.

    Extra-sfaturi

    • Dacă doriți să faceți blatul mai crocant, puteți adăuga puțin pesmet în amestecul de dovlecel.
    • Puteți folosi orice topping preferați, cum ar fi: ciuperci, boabe de porumb, măsline, ardei sau ceapă.
    • Puteți înlocui salamul cu ton din conservă, șuncă sau bacon pentru o variantă mai gustoasă.

    Întrebări frecvente

    Pot folosi alt tip de brânză în loc de cașcaval și mozzarela?

    Da, puteți folosi orice tip de brânză preferați, dar ideal ar fi să folosiți o brânză care să se topească ușor și frumos în cuptor.

    Pot face blatul de dovlecei în avans?

    Da, puteți face blatul cu o zi înainte și să-l păstrați în frigider până când sunteți gata să faceți pizza.

    Pot congela pizza cu blat de dovlecei?

    Da, puteți congela pizza după ce a fost coaptă. Împărțiți în porții individuale înainte de congelare pentru a fi mai ușor de încălzit ulterior.

    Alte rețete de pizza

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Pizza rapida
      Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire
    • Pizza cu şuncă şi ciuperci
      Pizza cu şuncă şi ciuperci, rețeta italiană delicioasă
    • pizza
      Pizza cu legume şi şuncă
    • Pizza cu broccoli si sunca de pui
      Pizza cu broccoli şi şuncă de pui

    Alte rețete cu dovlecei

    Iubitori de dovlecei? Iată și alte rețete simple și gustoase:

    • dovlecei pane
      Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Salata de dovlecei cu iaurt_reteta
      Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Reteta pizza pe blat de dovlecei

    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

    Pizza cu blat de dovlecei, mozzarela și salam este perfectă pentru o masă rapidă și gustoasă. O opțiune sănătoasă fără a compromite dieta!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    Timp total: 35 minutes minutes
    Număr de porții: 1 pizza 24 cm
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blat de dovlecei pentru pizza

    • 400 g dovlecei rași (2 dovlecei medii)
    • sare
    • 1 ou
    • 1 lingură smântână grasă
    • 4 linguri cu vârf făină
    • piper
    • 1 lingură ulei

    topping de pizza

    • 80 g salam
    • 80 g cașcaval ras
    • 50 g mozarella
    • 1 roșie
    • busuioc
    • usturoi - opțional

    Instrucțiuni de preparare
     

    blat de dovlecei pentru pizza

    • Radeți dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari. Presărați 1 linguriță de sare și lăsați-i deoparte 10 minute.
      dovlecei rasi pe razatoare pentru blt de pizza
    • Într-un castron amestecați oul cu smântâna. Adăugați dovleceii storși bine de apă, apoi piper și făină.
      cum se face blat de pizza cu dovlecei
    • Turnați amestecul în tigaia încălzită și unsă cu ulei. Gătiți la foc mic, aprox. 8-10 minute până se rumenește, apoi întoarceți blatul pe partea cealaltă.
      blat de pizza cu dovlecei copt in tigaie
    • După ce blatul s-a rumenit și pe partea cealaltă, îl puneți într-o tavă și așezați pe el toate ingredientele pentru topping: salam, cașcaval, roșii, mozzarella și usturoi trecut prin presă - opțional.
      topping pentru pizza
    • Dați pizza la cuptor, la 200 de grade cu grill pentru aprox. 10 minute, până când se topesc brânzeturile.
      pizza cu blat de dovlecei la cuptor
    • Decorați cu busuioc și serviți pizza cât e caldă.
      Reteta pizza pe blat de dovlecei

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
    Valori per porție
    Calorii
    1200
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    81
    g
    125
    %
    Colesterol
     
    425
    mg
    142
    %
    Carbohidrați
     
    53
    g
    18
    %
    Fibre
     
    6
    g
    25
    %
    Zahăr
     
    16
    g
    18
    %
    Proteine
     
    66
    g
    132
    %
    Vitamina A
     
    3279
    IU
    66
    %
    Calciu
     
    957
    mg
    96
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Pizza cu ton si porumb
      Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă
    • Blat simplu de pizza
      Blat simplu de pizza. Rețeta de aluat dospit pentru pizza
    • Pizza pe lipie libaneză
      Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!
    • Pide turcești cu brânză
      Pide turcești cu brânză. Pizza turcească.

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Eleonora

      iulie 22, 2023 at 5:13 pm

      5 stars
      Felicitări pentru ideea deosebită! Chiar a ieșit foarte bine blatul. Eu am facut 2 pizza căci ai mei au mofturi fiecare dar le-am copt pe amândouă odată și a fost nevoie de timp mai mult la cuptor dar depinde de aparatul fiecăruia.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iulie 23, 2023 at 7:04 am

        Mă bucur tare mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut. Așa este, timpul la cuptor se poate ajusta.
        Mulțumesc! O zi frumoasă!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.