Go Back
+ servings
porumb fiert cu unt si sare
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Porumb fiert - rețeta simplă, tradițională. Savurează-l cu unt și sare!

Porumb fiert, o rețetă tradițională. Află cum să alegi cel mai fraged porumb, cât timp se fierbe porumbul și cum să îl păstrezi!
Preparare5 minutes
Gătire40 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1
Calories: 96kcal

Ingrediente

  • porumb pentru fiert cu tot cu pănuși
  • apă

pentru servit

  • sare
  • unt 82% grăsime sau ulei de măsline, unt de cocos
  • ate condimente după gust

Mod de preparare

  • Curățați porumbul, tăiați vârful și cotorul ca să nu ocupe loc în oală. Aruncați pănușile exterioare și păstrați-le deoparte pe cele interioare.
    porumb curățat de pănușe
  • Pe fundul oalei puneți o mână bună de pănuși, așezați apoi știuleții de porumb. Dacă sunt prea lungi, îi rupeți în jumătăți. Deasupra așezați încă un strat de pănuși.
    porumb pus la fiert în oală cu pănuși
  • Turnați apă cât să acopere foarte bine porumbul. Are tendința să se ridice, așa că apăsați-l cu mâna în oală ca să vă dați seama corect câtă apă să puneți. Așezați deasupra o farfurioară cu fața în jos, care să țină porumbul în apă.
    farfurie în oală
  • Fierbeți porumbul cu capac, între 20-40 de minute, în funcție de soi și de cât de tânăr este. Gustați câteva boabe ca să vă asigurați că e fiert bine.
    porumb fiert reteta traditionala

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 96kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 3g | Grăsimi: 2g | Fibre: 2g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 263IU | Calciu: 3mg