Go Back
+ servings
piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor

Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor. Este foarte simplă, dar cu un gust incredibil de bun.
Preparare15 minutes
Gătire55 minutes
Timp total1 hour 10 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 574kcal

Ingrediente

  • 500 g piept de pui fără os
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • linguriță boia de ardei dulce
  • linguriță fulgi de ardei iute opțional
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 750 g cartofi roz
  • 2 ouă
  • 300 ml smântână lichidă pentru gătit min. 20% grăsime
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță nucșoară rasă
  • 150 g cașcaval sau brânzeturi combinate (de ex. cașcaval+parmezan)
  • 1 roșie tăiată felii
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Tăiați pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 cm. Condimentați cu: sare, piper, boia, usturoi pudră și fulgi de ardei iute. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15 minute, cât vă ocupați de legume.
    piept de pui condimentat
  • Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri de 0.5 cm, iar ceapa solzișori.
    cartofi taiati felii
  • Ungeți o tavă cu ulei și puneți aici feliile de ceapă, peste ele așezați feliile de cartofi, iar peste cartofi puneți cuburile de carne condimentată.
    cuburi de carne asezate peste felii de cartofi in tava
  • Într-un vas amestecați ouăle cu smântâna și condimente: sare, piper, oregano, nucșoară. Turnați amestecul în tavă.
    sos de smantana turnat in tava peste carne si cartofi
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncălzit!
    tava acoperita cu folie de aluminiu
  • După cele 40 de minute, îndepărtați folia, presărați cașcavalul și puneți feliile de roșii deasupra și lăsați tava la cuptor încă 15 minute sau până când mâncarea se rumenește deasupra. Dacă aveți funcție grill, o puteți folosi în această etapă.
    felii de rosii in tava peste cascaval ras
  • Serviți mâncarea caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt sau păstrați-o la frigider în caserole cu capac.
    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Video

Notă

  • Pentru a asigura o gătire uniformă, este important să tăiați cartofii în felii de dimensiuni similare. La fel și carnea, trebuie tăiată uniform.
  • Folosiți smântână cu conținut ridicat de grăsimi. Smântâna cu un conținut ridicat de grăsimi va da o textură mai cremoasă și mai bogată preparatului.
  • Lasați mâncarea să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire. Acest lucru va ajuta la stabilizarea aromei și la distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul preparatului.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 574kcal | Carbohidrați: 24g | Proteine: 27g | Grăsimi: 41g | Colesterol: 199mg | Fibre: 3g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1337IU | Calciu: 248mg