• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă

    Publicat la 26 iulie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 7 minute

    Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor. Totul se gătește deodată, într-o singură tavă, iar mâncarea aceasta simplă va avea un gust incredibil de bun!

    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

    Rețeta de astăzi combină carnea fragedă de pui, cu cartofi delicioși și sos cremos de smântână. Toate învelite cu un strat de cașcaval ras care se rumenește atât de apetisant!

    Iată cât de ușor poți face într-o oră o tavă întreagă cu mâncare proaspătă și sănătoasă pentru toată familia! Mâncarea aceasta se încălzește ușor în cuptor sau la microunde, așa că dacă mai rămâne, o puteți pune în caserolă pentru pachetul de la serviciu.

    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
    Mergi direct la:
    • Ce ne trebuie
    • Cum se face
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Cum se păstrează
    • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete grozave cu piept de pui
    • Cu ce poți servi acest piept de pui cu cartofi și smântână
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce ne trebuie

    Doar ingrediente simple pe care probabil că le aveți în casă chiar acum. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

    Iată mai jos tot ce vă trebuie pentru a pregăti această mâncare grozavă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor:

    • carne - folosiți piept de pui, fără os și fără piele. Puteți folosi piept întreg sau doar mușchiuleț (în unele magazine este etichetat ca "inner file")
    • condimente pentru carne - usturoi pudră, boia de ardei, fulgi de ardei iute (opțional), sare și piper 
    • ulei - de floarea soarelui, pentru uns tava
    • ceapă - folosim ceapă uscată, tăiată felii fine. Va aduce multă aromă și va îmbogăți gustul acestui fel de mâncare.
    • cartofi - folosiți de preferat cartofi roz sau cartofi la săculeț speciali pentru cuptor sau salată, deoarece aceste soiuri își păstrează mai bine textura la cuptor. Cartofii albi au mai mult amidon, sunt potriviți mai degrabă pentru piure.
    • ouă - dau consistență sosului de smântână
    • smântână - smântână lichidă pentru gătit cu minim 20% grăsime. Dacă este mai slabă, se va brânzi în cuptor.
    • condimente pentru sos - sare, piper, nucșoară rasă, oregano uscat
    • brânzeturi - pentru presărat deasupra. Alegeți brânzeturi care se topesc frumos în cuptor: cașcaval, cheddar, mozzarella, parmezan
    • decor - felii de roșii, pătrunjel proaspăt

    Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

    Cum se face

    Modul de preparare pentru o tavă întreagă cu pui, cartofi și smântână la cuptor este foarte simplu! Rețeta aceasta este potrivită chiar și pentru începători. Trebuie doar să așezăm ingredientele în straturi și apoi cuptorul face toată treaba!

    pregătire carne și cartofi pentru piept de pui la cuptor
    1. Tăiați pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 cm. Condimentați cu: sare, piper, boia, usturoi pudră și fulgi de ardei iute. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15 minute, cât vă ocupați de legume.
    2. Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri de 0.5 cm, iar ceapa solzișori.
    așezare ingrediente in tava

    3. Ungeți o tavă cu ulei și puneți aici feliile de ceapă, peste ele așezați feliile de cartofi, iar peste cartofi puneți cuburile de carne condimentată.

    4. Într-un vas amestecați ouăle cu smântâna și condimente: sare, piper, oregano, nucșoară. Turnați amestecul în tavă.

    pregatire tava pentru cuptor

    5. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute.

    6. După cele 40 de minute, îndepărtați folia, presărați cașcavalul și puneți feliile de roșii deasupra și lăsați tava la cuptor încă 15 minute sau până când mâncarea se rumenește deasupra. Dacă aveți funcție grill, o puteți folosi în această etapă.

    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

    7. Serviți mâncarea caldă sau păstrați-o la frigider în caserole cu capac.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Ca la orice mâncare, atunci când nu avem exact ingredientele menționate în rețetă, e bine să știm ce modificări putem face astfel încât rezultatul final să rămână delicios:

    • piept de pui - puteți folosi și alte tipuri de carne, de exemplu piept de curcan sau pulpe de pui dezosate, dar timpul de gătire va fi puțin mai lung.
    • cartofi - puteți folosi cartofi dulci sau îi puteți înlocui cu felii de vinete sau dovlecei. Atenție, dovleceii lasă multă apă în cuptor! Trebuie feliați, presărați cu sare și lăsați deoparte 20-30 de minute să mai elimine din apa pe care o conțin.
    • ceapă - puteți renunța la ceapă dacă nu vă place. Puteți pune, în schimb, peste cartofi, câțiva căței de usturoi tăiați felii fine.
    • roșii - puteți înlocui cu fâșii de ardei gras, etc.

    Cum se păstrează

    Mâncarea aceasta de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor este grozavă când e proaspătă, abia scoasă din cuptor, atunci când brânzeturile sunt topite și moi.

    Din fericire, e ușor de încălzit la cuptor, așa că puteți să faceți mai multă și să o păstrați la frigider, într-un vas cu capac până 3-4 zile.

    Când doriți să o serviți, încălziți mâncarea la cuptor, la 180 de grade pentru 15 minute sau la microunde.

    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

    Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

    • Pentru a asigura o gătire uniformă, este important să tăiați cartofii în felii de dimensiuni similare. La fel și carnea, trebuie tăiată uniform.
    • Folosiți smântână cu conținut ridicat de grăsimi. Smântâna cu un conținut ridicat de grăsimi va da o textură mai cremoasă și mai bogată preparatului.
    • Lasați mâncarea să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire. Acest lucru va ajuta la stabilizarea aromei și la distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul preparatului.

    Întrebări frecvente

    Pot folosi pulpe de pui la această rețetă?

    Da, puteți folosi pulpe dezosate, tăiate cubulețe.

    Pot folosi iaurt sau smântână slabă?

    Nu. Trebuie să folosiți smântână lichidă, cu cel puțin 20% grăsime. Iaurtul și smântâna slabă se vor brânzi în cuptor.

    Ce alte condimente pot fi adăugate pentru a îmbunătăți gustul preparatului?

    Pentru a îmbunătăți gustul preparatului, puteți adăuga usturoi tocat și de asemenea, puteți folosi și alte ierburi aromatice precum cimbru, dafin sau busuioc.

    Alte rețete grozave cu piept de pui

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Piept de pui rumenit
      Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
    • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
      Piept de pui cu ciuperci și sos alb
    • reteta snitele din piept de pui
      Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

    Cu ce poți servi acest piept de pui cu cartofi și smântână

    Dacă e vară atunci când pregătiți acest fel de mâncare, vă recomand să puneți alături câțiva castraveți covăsiți. Dar vă las mai jos și câteva idei de salate care se potrivesc de minune lângă această mâncare delicioasă:

    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • Salată de crudități
      Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
    • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
      Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
    • Ardei copți cu usturoi și pătrunjel
      Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

    Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor

    Cauți o mâncare rapidă și gustoasă? Încearcă această rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor. Este foarte simplă, dar cu un gust incredibil de bun.
    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 55 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă aprox. 25x35cm

    Ingrediente
     

    • 500 g piept de pui (fără os)
    • 1 linguriță usturoi pudră
    • linguriță boia de ardei dulce
    • linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
    • sare și piper (după gust)
    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapă mare
    • 750 g cartofi roz
    • 2 ouă
    • 300 ml smântână lichidă pentru gătit (min. 20% grăsime)
    • 1 linguriță oregano uscat
    • ½ linguriță nucșoară rasă
    • 150 g cașcaval (sau brânzeturi combinate (de ex. cașcaval+parmezan))
    • 1 roșie (tăiată felii)
    • pătrunjel proaspăt

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 cm. Condimentați cu: sare, piper, boia, usturoi pudră și fulgi de ardei iute. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15 minute, cât vă ocupați de legume.
      piept de pui condimentat
    • Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri de 0.5 cm, iar ceapa solzișori.
      cartofi taiati felii
    • Ungeți o tavă cu ulei și puneți aici feliile de ceapă, peste ele așezați feliile de cartofi, iar peste cartofi puneți cuburile de carne condimentată.
      cuburi de carne asezate peste felii de cartofi in tava
    • Într-un vas amestecați ouăle cu smântâna și condimente: sare, piper, oregano, nucșoară. Turnați amestecul în tavă.
      sos de smantana turnat in tava peste carne si cartofi
    • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncălzit!
      tava acoperita cu folie de aluminiu
    • După cele 40 de minute, îndepărtați folia, presărați cașcavalul și puneți feliile de roșii deasupra și lăsați tava la cuptor încă 15 minute sau până când mâncarea se rumenește deasupra. Dacă aveți funcție grill, o puteți folosi în această etapă.
      felii de rosii in tava peste cascaval ras
    • Serviți mâncarea caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt sau păstrați-o la frigider în caserole cu capac.
      piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    • Pentru a asigura o gătire uniformă, este important să tăiați cartofii în felii de dimensiuni similare. La fel și carnea, trebuie tăiată uniform.
    • Folosiți smântână cu conținut ridicat de grăsimi. Smântâna cu un conținut ridicat de grăsimi va da o textură mai cremoasă și mai bogată preparatului.
    • Lasați mâncarea să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de servire. Acest lucru va ajuta la stabilizarea aromei și la distribuirea uniformă a sucurilor în interiorul preparatului.
    Valori nutriționale
    Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    574
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    41
    g
    63
    %
    Colesterol
     
    199
    mg
    66
    %
    Carbohidrați
     
    24
    g
    8
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    27
    g
    54
    %
    Vitamina A
     
    1337
    IU
    27
    %
    Calciu
     
    248
    mg
    25
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
    • mancare de mazare cu carne de pui
      Mâncare de mazăre cu carne de pui - condimentele care îi dau gust

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Sloter Eugen

      august 19, 2023 at 11:38 am

      5 stars
      Buuuun

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        august 19, 2023 at 2:18 pm

        Mă bucur mult că v-a plăcut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.