Într-o tigaie puneți uleiul de măsline să se încălzească la foc mediu-mare și căliți aici fructele de mare pentru 30-40 de secunde, nu mai mult!
Scoateți fructele de mare din tigaie și păstrați-le deoparte. În uleiul rămas, puneți ceapa, ardeiul gras și usturoiul tăiate mărunt. Căliți-le amestecând din când în când, timp de 3 minute.
Adăugați sosul de roșii, boia de ardei, sare și piper, apoi turnați stock-ul de pește și firele de șofran.
Când supa din tigaie începe să fiarbă, puneți orezul și dați focul la mic. Amestecați doar cât să se așeze bine orezul în tigaie și lăsați-l să fiarbă aproximativ 10 minute, până când aproape că a absorbit tot lichidul.
Puneți deasupra fructele de mare și mai lăsați focul mic pentru încă 5 minute.
Când toată supa a fost absorbită de orez, dați focul la mare pentru 2 minute, ca să se formeze stratul de socarrat.
Dați tigaia deoparte, o acoperiți cu o hârtie de copt, apoi cu un șervet de bucătărie și o lăsați așa timp de 5 minute.
După cele 5 minute, îndepărtați șervetul și hârtia de copt, presărați pătrunjel proaspăt și serviți paella cu felii de lămăie alături.