Go Back
+ servings
Paella cu fructe de mare
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă

Această rețetă clasică de paella cu fructe de mare este plină de arome spaniole și, credeți sau nu, este foarte ușor de făcut! 
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: spaniola
Porții: 2
Calories: 586kcal

Ingrediente

  • 200 g mix de fructe de mare creveți, calamar, scoici, caractiță, etc.
  • 100 g scoici prefierte
  • 50 ml ulei de măsline
  • ½ ceapă
  • ½ ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 60 ml roșii pasate
  • ½ linguriță boia de ardei
  • sare și piper după gust
  • 400 ml stock de pește sau de legume
  • 8 g fire de șofran
  • 120 g orez Arborio
  • lămâie pentru servit
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Într-o tigaie puneți uleiul de măsline să se încălzească la foc mediu-mare și căliți aici fructele de mare pentru 30-40 de secunde, nu mai mult!
    fructe de mare în tigaie
  • Scoateți fructele de mare din tigaie și păstrați-le deoparte. În uleiul rămas, puneți ceapa, ardeiul gras și usturoiul tăiate mărunt. Căliți-le amestecând din când în când, timp de 3 minute.
    legume călite în tigaie
  • Adăugați sosul de roșii, boia de ardei, sare și piper, apoi turnați stock-ul de pește și firele de șofran.
  • Când supa din tigaie începe să fiarbă, puneți orezul și dați focul la mic. Amestecați doar cât să se așeze bine orezul în tigaie și lăsați-l să fiarbă aproximativ 10 minute, până când aproape că a absorbit tot lichidul.
  • Puneți deasupra fructele de mare și mai lăsați focul mic pentru încă 5 minute.
    fructe de mare în paella
  • Când toată supa a fost absorbită de orez, dați focul la mare pentru 2 minute, ca să se formeze stratul de socarrat.
  • Dați tigaia deoparte, o acoperiți cu o hârtie de copt, apoi cu un șervet de bucătărie și o lăsați așa timp de 5 minute.
  • După cele 5 minute, îndepărtați șervetul și hârtia de copt, presărați pătrunjel proaspăt și serviți paella cu felii de lămăie alături.
    Paella cu fructe de mare

Video

Notă

  • șofranul este un ingredient valoros și unul dintre cele mai falsificate, de aceea cumpărați fire de șofran și nu șofran măcinat
  • pentru o aromă autentică, cu gust intens de pește, folosiți un stock de pește concentrat
  • turnați supa de pește fierbinte, pentru a nu scădea temperatura din tigaie
  • nu acoperiți paella în timpul gătirii, astfel încât aburii să poată ieși, iar orezul să se gătească corect
  • prăjiți fructele de mare doar 30-40 de secunde, apoi adăugați-le peste orez doar la sfârșitul gătirii pentru a le păstra textura și aroma
  • nu amestecați prea mult paella în timpul gătirii, astfel încât orezul să poată forma o crustă la baza vasului (socarrat)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 586kcal | Carbohidrați: 59g | Proteine: 28g | Grăsimi: 26g | Colesterol: 7mg | Fibre: 4g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1274IU | Calciu: 87mg