Dacă aveți un sturion întreg, eviscerați-l și curățați mucusul de la exterior frecându-l bine cu sare grunjoasă sau cu mălai.
Tăiați capul și păstrați-l deoparte, apoi tăiați sturionul în medalioane (rondele).
Tăiați carnea de pe medalioane în cuburi de 2-3 cm. Puneți carnea și capul de sturion într-un castron, presarăți-le cu sare grunjoasă și lăsați-le deoparte.
Puneți la fiert 3 litri de apă cu un praf de sare și câteva boabe de piper. În apă puneți ceapa, morcovul și ardeiul gras tăiate cuburi.
După 10 minute de când supa începe să fiarbă adăugați cartofii și capul de sturion.
Când cartofii sunt fierți (aprox. 15 minute), puneți în oală cuburile de pește și lăsați-le să fiarbă încă 10 minute la foc mediu-mic.
Scoateți capul de pește deoparte și curățați carnea. Întoarceți carnea în supă și aruncați oasele.
Într-un castron amestecați cele 2 gălbenușuri cu smântâna de gătit și un praf de sare. Cu un polonic turnați puțin câte puțin din supa fierbinte peste smântână și amestecați.
Stingeți focul și când amestecul de smântână din castron a devenit fierbinte, turnați-l în oală. Potriviți gustul de sare și adăugați mărar tocat fin.
Serviți storceagul cald, cu oțet sau suc de lămâie după gust, pâine proaspătă sau mămăliguță, eventual și cu ardei iute