Spălați ardeii, apoi îi uscați cu șervete de hârtie și îi așezați in coșul friteuzei astfel încât să stea pe un singur strat, fără să se atingă, ca să poată circula aerul cald printre ei.
Introduceți coșul în aparat și porniți airfryerul la 200 de grade pentru 15 minute.
Deschideți sertarul și întoarceți ardeii pe partea cealaltă. Apoi coaceți tot la 200 de grade pentru încă 10 minute.
Când sunt gata, ardeii trebuie să fie foarte bine copți și intens rumeniți, chiar cu pete de arsură care dau o aromă specifică.
Pe măsură ce se coc, puneți ardeii într-un castron și presărați peste ei sare grunjoasă. Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-i așa minim 15 minute sau până când se răcesc.
Luați aproape un vas cu apă sau mergeți lângă chiuvetă și curățați ardeii de coajă, umezindu-vă degetele de câte ori este nevoie. Colectați în castron tot lichidul pe care îl lasă ardeii. Este delicios!
Tot cu mâna umedă îndepărtați cotoarele și semințele. Nu spălați ardeii copți sub jet de apă pentru că astfel se va pierde mare parte din aromă.
Folosiți ardeii copți la salată sau în rețeta dorită. Îi puteți pune în pungi și păstra la congelator până la 6 luni.