• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Cum se face

    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!

    Publicat la 29 august 2023 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Timp estimat pentru citit: 8 minute

    Locuiești la bloc și vrei să coci ardei simplu și rapid? Iată cât de ușor se pot face ardei copți la airfryer! Ardei copți perfect, fără ulei și fără fum în toată casa!

    ardei copti la airfryer

    Când vine toamna, începe și coșmarul locatarilor de la bloc. Murim de poftă de ardei copți, dar e atât de complicat să-i faci pe săturate pentru că efectiv bucătăria se umple de fum iar mirosul persistă apoi zile întregi!

    Din fericire, aparatele moderne de gătit ne-au dat și rezolvarea acestei probleme în cel mai comod mod cu putință. Să coci ardei gras la un airfryer (friteuză, fără ulei, cu aer cald) devine joacă de copii. Nu mi-am imaginat că poate fi atât de simplu și cu rezultate atât de bune!

    Am obținut ardei rumeniți perfect, care s-au curățat foarte ușor și care au fost extraordinar de gustoși! Și pentru că se fac atât de repede, mă pot încumeta acum să pun și câteva punguțe la congelator pentru la iarnă! Haideți să vă arăt cât de simplu e totul!

    reteta ardei copti la airfryer
    Mergi direct la:
    • Ardei copți la airfyer - avantaje
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Echipamente necesare
    • Cum se păstrează
    • Alte sfaturi pentru cei mai buni ardei copți
    • Întrebări frecvente
    • Rețete delicioase cu ardei copți
    • Cu ce poți servi o salată de ardei copți
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ardei copți la airfyer - avantaje

    • se coc repede - 5-6 ardei sunt gata cam în 23-25 de minute, depinde cât de rumeniți îi doriți și cât de încins este aparatul.
    • mai comod - nu este nevoie să stați lângă ei pentru că nu e nevoie să fie întorși decât o singură dată și puteți seta timerul să vă anunțe când au trecut minutele.
    • se coc uniform - datorită aerului fierbinte care circulă în interiorul friteuzei, ardeii se coc la fel de bine pe toate părțile.
    • fără fum și miros persistent - chiar dacă preferați ardeii bine rumeniți, nu se va face fum și nu va rămâne miros persistent în bucătărie. Iar dacă puneți un prelungitor și scoateți aparatul pe un balcon sau pe terasă, problema mirosului nici nu mai contează!
    • se curăță mai repede - fiind copți uniform, coaja ardeilor copți la airfyer se îndepărtează mai ușor decât a celor copți clasic, practic iese aproape întreagă.
    • fără riscuri - chiar dacă vă luați cu alte treburi, semnalul sonor al aparatului vă anunță când a expirat timpul, iar friteuza se oprește la sfârșitul programului.

    Ingrediente

    Practic, ardeii sunt unicul ingredient al acestei metode copt, dar un pic de sare presărată peste ardeii rumeniți, ajută coaja arsă să se desprindă mai ușor.

    ingrediente cu etichete pentru ardei copti la airfryer
    • ardei - puteți coace la airfryer orice fel de ardei grași, de orice culoare sau ardei kapia.
    • sare - un praf de sare presărat peste ardeii copți fierbinți, ajută coaja să se desprindă mai ușor.

    Preparare

    Iată mai jos rețeta pas cu pas, în imagini, pentru ardei copți în cel mai simplu mod cu putință!

    ardei kapia in tava airfryer

    Spălați ardeii, apoi îi uscați cu șervete de hârtie și îi așezați in coșul friteuzei astfel încât să stea pe un singur strat, fără să se atingă, ca să poată circula aerul cald printre ei.

    setare temperatura si timp

    Introduceți coșul în aparat și porniți airfryerul la 200 de grade pentru 15 minute.

    intoarcere ardei copti la airfyer cu clestele

    Deschideți sertarul și, cu un clește, întoarceți ardeii pe partea cealaltă. Apoi coaceți tot la 200 de grade pentru încă 10 minute.

    ardei copti in tava airfryer

    Când sunt gata, ardeii trebuie să fie foarte bine copți și intens rumeniți, chiar cu câteva pete de arsură care dau o aromă specifică.

    ardei copti la racit cu sare

    Pe măsură ce se coc, puneți ardeii într-un castron și presărați peste ei sare grunjoasă. Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-i așa minim 15 minute sau până când se răcesc.

    ardei copti la airfryer_curatare de coaja

    Luați aproape un vas cu apă sau mergeți lângă chiuvetă și curățați ardeii de coajă, umezindu-vă degetele de câte ori este nevoie. Colectați în castron tot lichidul pe care îl lasă ardeii. Este delicios!

    ardei copti curatati de cotoare si seminte

    Tot cu mâna umedă îndepărtați cotoarele și semințele. Nu spălați ardeii copți sub jet de apă pentru că astfel se va pierde mare parte din aromă.

    reteta ardei copti la airfryer

    Folosiți ardeii copți la salată sau în rețeta dorită. Îi puteți pune în pungi și păstra la congelator până la 6 luni.

    Echipamente necesare

    Pentru această rețetă aveți, firește nevoie de un airfryer. Indiferent de model, sunt convinsă că toate fac treabă bună. Desigur, la aparatele mai mari avantajul este că puteți coace cantități mai mari de ardei gras sau că vă încap în coș și ardeii kapia mai lungi.

    Mici diferențe pot apărea și la timpul de gătit, în funcție de puterea fiecărui aparat, de aceea e bine să stați cu ochii pe ei mai ales în a doua parte a coacerii și să scurtați sau să lungiți timpul după cum considerați necesar.

    Foarte util este și un clește de bucătărie cu care să întoarceți ardeii. Nu îi întoarceți înțepându-i cu furculița, pentru ca va curge din ei tot lichidul delicios și aromat care se adună înăuntru!

    Cum se păstrează

    Puteți consuma ardeii copți sub formă de salată, imediat după gătire sau îi puteți include în alte preparate.

    Îi puteți păstra la frigider pentru 4-5 zile sau la congelator pentru 6 luni.

    Alte sfaturi pentru cei mai buni ardei copți

    • Dacă este posibil, alegeți ardei cât mai drepți și cam de aceeași mărime, ca să îi puteți așeza eficient în coșul aparatului și să se coacă în același timp.
    • Puteți pune în coșul aparatului mai multe tipuri de ardei copți, dar e posibil ca cei verzi, care au coaja mai subțire să se gătească mai repede. Stați cu ochii pe ei!
    • Dacă coaceți mai multe tranșe de ardei, aveți în vedere că de la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și ardeii se or coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!

    Întrebări frecvente

    Trebuie să folosesc ulei pentru a coace ardei la airfyer?

    Nu, nu este nevoie deloc de ulei. Ardeii se coc uscați.

    Pot să adaug și alte legume în același timp?

    Da, puteți să adăugați alte legume cum ar fi vinete, dovlecei sau ceapă, dar trebuie să aveți în vedere că fiecare legumă are timp de coacere diferit.

    Pot să curăț ardeii de cotoare înainte de coacere?

    Da, îi puteți coace și curățați dacă doriți, dar pierdeți lichidul delicios care se adună în interior în timpul coacerii. Oricum, aveți în vedere că ardeii curățați se vor coace puțin mai repede, ajustați timpul de gătire!

    Rețete delicioase cu ardei copți

    Iată câteva rețete delicioase cu ardei copți pe care să le încercați:

    • Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
      Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
    • Tocăniță de cartofi cu ardei copți
      Tocăniță de cartofi cu ardei copți
    • supa crema de ardei copti
      Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai
    • Salată de ardei copți cu bulgur și mentă
      Salată de ardei copți cu bulgur și mentă

    Cu ce poți servi o salată de ardei copți

    Salata cu ulei, suc de lămâie și puțin usturoi este poate cea mai cunoscută rețetă cu ardei copți. Iată câteva idei de preparate la care să servești această salată:

    • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
      Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    • cratita cu mancare de orez si lingura de lemn
      Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun
    • Iahnie de fasole cu afumatura
      Iahnie de fasole cu afumătură - rețetă tradițională
    • Fasole bătută cu ceapă şi usturoi
      Fasole bătută cu ceapă şi usturoi

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    ardei copti la air fryer

    Ardei copți la airfryer

    Vrei să coci ardei simplu și rapid? Iată cât de ușor poți face ardei copți la airfryer! Rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    airfryer
    clește bucătărie

    Ingrediente
     

    • ardei gras
    • sare grunjoasă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați ardeii, apoi îi uscați cu șervete de hârtie și îi așezați in coșul friteuzei astfel încât să stea pe un singur strat, fără să se atingă, ca să poată circula aerul cald printre ei.
      ardei kapia in tava airfryer
    • Introduceți coșul în aparat și porniți airfryerul la 200 de grade pentru 15 minute.
      setare temperatura si timp
    • Deschideți sertarul și întoarceți ardeii pe partea cealaltă. Apoi coaceți tot la 200 de grade pentru încă 10 minute.
      intoarcere ardei copti la airfyer cu clestele
    • Când sunt gata, ardeii trebuie să fie foarte bine copți și intens rumeniți, chiar cu pete de arsură care dau o aromă specifică.
      ardei rumeniti în tava friteuza cu aer cald
    • Pe măsură ce se coc, puneți ardeii într-un castron și presărați peste ei sare grunjoasă. Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-i așa minim 15 minute sau până când se răcesc.
      ardei copti la racit cu sare
    • Luați aproape un vas cu apă sau mergeți lângă chiuvetă și curățați ardeii de coajă, umezindu-vă degetele de câte ori este nevoie. Colectați în castron tot lichidul pe care îl lasă ardeii. Este delicios!
      ardei copti la airfryer_curatare de coaja
    • Tot cu mâna umedă îndepărtați cotoarele și semințele. Nu spălați ardeii copți sub jet de apă pentru că astfel se va pierde mare parte din aromă.
      ardei copti curatati de cotoare si seminte
    • Folosiți ardeii copți la salată sau în rețeta dorită. Îi puteți pune în pungi și păstra la congelator până la 6 luni.
      reteta ardei copti la airfryer

    Bine de știut:

    • Dacă este posibil, alegeți ardei cât mai drepți și cam de aceeași mărime, ca să îi puteți așeza eficient în coșul aparatului și să se coacă în același timp.
    • Puteți pune în coșul aparatului mai multe tipuri de ardei copți, dar e posibil ca cei verzi, care au coaja mai subțire să se gătească mai repede. Stați cu ochii pe ei!
    • Dacă coaceți mai multe tranșe de ardei, aveți în vedere că de la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și ardeii se or coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • pesto de busuioc
      Pesto de busuioc - rețeta italiană alla Genovese
    • porumb fiert cu unt si sare
      Porumb fiert - rețeta tradițională. Savurează-l cu unt și sare!
    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • Colac pentru parastas din aluat de cozonac
      Colac și prescuri pentru parastas - rețeta cu aluat de cozonac

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Gabi

      septembrie 18, 2023 at 1:15 pm

      5 stars
      Au iesit foarte buni, dar am ajustat timpul de coacere. La aparatul meu, la 200 de grade, au fost suficiente 18 minute (noroc ca am deschis si m-am uitat 🙂 )

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        septembrie 18, 2023 at 2:10 pm

        Super! Ați scăpat și mai repede! 🙂

        Răspunde
    2. Emi

      august 30, 2023 at 10:19 pm

      Am facut si eu si au iesit foarte buni. La fel fac peste, ficat, tot ce in mod normal
      miroase in casa. Ma felicit ca m-am hotarit sa iau aparatul asta.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        august 31, 2023 at 7:15 am

        Și eu am amânat mult până să îl cumpăr, dar este unul dintre cele mai utile aparate din bucătărie!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.