Go Back
+ servings
felie de budinca de cartofi la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

Budinca de cartofi rași cu brânză gătită la cuptor este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, cu ingrediente simple și ieftine.
Preparare15 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 10
Calories: 216kcal

Ingrediente

pentru o tavă 32x20x7 cm

  • aprox. 1 kg cartofi
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 căței usturoi
  • 5 ouă
  • 50 ml ulei
  • 150 g brânză sărată telemea, caș, brânză de burduf
  • 25 g pesmet
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Curățați și spălați cartofii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Apoi îi puneți într-un șervet curat de bucătărie și îî stoarceți foarte bine ca să eliminați lichidul în exces.
    cartofi rași storși în șervet
  • Puneți în cuva robotului sau într-un tocător electric ceapa și usturoiul și mărunțiți până se transformă în pastă. Dacă nu aveți robot, tocați ceapa foarte mărunt și treceți usturoiul prin presă.
    ceapa pasata la robot pentru rețeta de budincă de cartofi rași
  • Puneți cartofii storși într-un castron încăpător și peste ei adăugați pasta de ceapă și usturoi, brânza rasă și pesmetul amestecat cu praful de copt. Amestecați.
    cartofi rasi si branza in castron
  • Ungeți tava cu ulei și așa, goală, o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Lăsați tava în cuptor doar 5 minute, timp suficient pentru ca uleiul să sa încingă.
    tavă în cuptor
  • Între timp, bateți ouăle, turnați uleiul peste ele, amestecați și turnați totul în castronul cu cartofi. Potriviți gustul de sare și piper. Omogenizați.
    ouă bătute adăugate peste compoziția de budincă de cartofi rași în tavă
  • Scoateți tava fierbinte din cuptor, turnați compoziția și nivelați. Dați budinca la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până când se rumenește și este bine închegată.
    cartofi rași în tavă
  • Serviți budinca caldă sau rece.
    tava cu cartofi rasi la cuptor

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 216kcal | Carbohidrați: 24g | Proteine: 8g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 95mg | Fibre: 3g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 185IU | Calciu: 106mg