Pregatiri: topiți untul și lăsați-l să se răcească. Dacă este nevoie, tot acum încălziți puțin laptele. Separați ouăle. Puneți albușurile și gălbenușurile în două boluri diferite.
Peste gălbenușuri puneți zahărul și mixați până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
Adaugați vanilia, coaja rasă de lămâie, apoi untul topit, puțin câte puțin și mixați până se omogenizează compoziția.
Cerneți făina și o încorporați scurt, cu mixerul, apoi turnați laptele puțin câte puțin și mixați 1 minut, doar până când aveți un amestec omogen.
Puneți sarea peste albușuri și mixați până când obțineți o spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
Încorporați puțin câte puțin din spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri. Amestecați ușor, cu o spatulă. La final veți obține un aluat aproape lichid, în care se mai văd încă grămăjoare mici de albuș.
Turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți prăjitura la 160 C pentru 50-60 de minute. Cuptorul să fie preîncălzit! Când e gata, prăjitura trebuie să fie ușor rumenită, bine închegată dar încă moale în mijloc.
Stingeți cuptorul și lăsați prăjitura să se răcească timp de 30 de minute, cu ușa cuptorului deschisă. Mutați apoi tava pe blatul de lucru și lăsați prăjitura să se răcească complet.
Acoperiți tava cu un capac sau cu folie alimentară și dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt sau răsturnați-o pe un platou și apoi încă o dată pe alt platou ca să ajungă cu fața în sus.
Serviți prăjitura deșteaptă pudrată cu zahăr sau decorată cu frișcă naturală, fructe, etc.