Chiftele la airfryer - rețeta de chifteluțe la friteuza cu aer cald
Iată cât de ușor puteți face chiftele la airfryer! Chiftelele astfel gătite sunt crocante la exterior, dar fragede și suculente în interior.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 15 chifteluțe
Calories: 109kcal
- 500 g carne tocată porc, vită, curcan sau amestec
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 1 cartof mediu 100 g
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
- 30 ml ulei
Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
Cu mâinile unse cu ulei, formați chifteluțele și le așezați în coșul airfryer-ului.
Seatați aparatul la 200 de grade pentru 15 minute. La jumătatea timpului, deschideți aparatul și cu un clește, întoarceți chiftelele pe partea cealaltă.
Chifteluțele gătite la airfryer se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
- Încercați să formați chiftelele aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform.
- Nu supraaglomerați coșul friteuzei. Lăsați spațiu pentru ca aerul să circule în jurul chiftelelor. Astfel se vor găti uniform și nu există pericolul să se aburească în loc să se prăjească.
- Nu le gătiți prea mult pentru că se usucă și nu vor mai fi la fel de fragede și de gustoase.
Calorii: 109kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 6g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 24mg | Fibre: 0.2g | Zahăr: 0.3g | Vitamina A: 35IU | Calciu: 9mg